Ha elkezdődnek a fájások, mennyi ideig tartanak először? Egyszerre nagyon fáj?
Szia!Ez mindenkinél máshogy alakul.Nekem először 10 perces gyengébb fájásaim voltak, pár másodpercig tartottak.Este 10 körül kezdődtek.Kb 3kor beértünk a kórházba.Előbb felesleges lett volna, mert nem szivárgott a magzatvizem,és a fájásaim sem voltak erősek.Burkot repesztettek, és oxitocint is kaptam kb negyed 7kor.Ezek után már egyre sűrűbbek voltak a fájások kb 5 percesek és fél percig tartottak.Majd 3 percenként jöttek és 1 percig is elhúzódtak.Ez már tényleg nagyon fájt, de ki lehet bírni!!8:37-kor már meg is született a kislányom.:)A tolófájásokat már nem is éreztem szinte, mert amikor jött a fájás, minden erőmmel nyomtam.
Én csendben voltam végig, nekem így volt jó.Ha kiabálsz, szerintem hamarabb kifáradsz.A légzésre nagyon oda kell figyelni, de a szülésznő úgyis segíteni fog, ne aggódj.És ne stresszeld magad ezen.Biztosan nagyon ügyes leszel, és minden rendben lesz!!
Szép szülést kívánok!
az első kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni (szerencsére!), de én kibírtam a fájásokat, igaz egyből percesekkel indítottam mikor már voltak.edával, de nem hatott.
a másodikra: én mikor már jöttek a fájások ,akkor fogtam párom kezét, szorítottam, és nyomtam az ágy felé,ellentartott, így levezettem a feszültséget, közben be volt csukva a szemem, és mély, nagy levegőket vettem, h minél jobban lazítsam a testem... egész szülés alatt csendben voltam, már amennyire nyomás közben csendben lehet lenni :) és nekem így tuti szuper jó volt a szülésem :) szomszédban egy csaj ordított végig :S hát nekem elég kellemetlen volt, de hát neki biztos rosszabb volt a helyzete mint nekem :(
Szia, én 8 órát vajúdtam,és ebből az első 6,5 óra nagyon szépen alakult. Fokozatosan erősödtek és nőtt a hosszuk ideje is. Teljesen természetesnek éreztem a megterhelést. Jobban nem is alakulhatott volna. Persze az utolsó 1,5 óra az már több, mint amit valaha elképzeltem, hogy kibírható. De : kibírtam, (néha azért rácsaptam az ablakpárkányra, hogy valahol levezessem a fájdalmat, és halkan megjegyeztem, hogy "úúúú...aztak@rva, de kemény")
Életem leggyönyörűbb 8 órája volt a kis fiam megszületése! És várom a 2. kis csávó világra hozatalának óráit is. :)
Kívánok neked is ilyen kellemes kezdetet, hogy mosolyogva mehess szülni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!