Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A korhazbol csak hordozoban...

A korhazbol csak hordozoban lehet kivinni a babat?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerosom most egy kicsit beparaztatott, mert azt mondta, hogy az utteni korhazbol csak ugy engedik haza a babat, ha hordozoban visszuk ki. Na hat nekunk nincs autonk, a korhaz 2 perc setara van es a babakocsinkhoz nincs hordozo, nem is tervezunk venni, mert feleslegesnek gondolom igy.

Nem fognak hazaengedni? Nalatok hogy volt? Mondjatok, hogy ez nem igaz...:D

2022. szept. 10. 14:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
72%
Én is olvastam ilyet, de szerintem ez nem lehet jogszerű. Mi autóval megyünk majd haza, mert az a kórház ahova hivatalos lakcím szerint tartozok, messzebb van. De van egy 5 perc sétára is amúgy, ha ott szülnék, szerintem én is haza sétálnék. Mivel nincs olyan törvény, hogy az autó a gyerekvállalás feltétele, így jártak. Szerintem ha van is ilyen belső kórházi szabály, ha valaki kiveri miatta a balhét, akkor úgyis kiadják neki a babát, mert mi mást tudnának tenni. Csak nyilván az ember frissen szülten nem ezen akar vitatkozni. De nem is értem amúgy, hogy ezt hogy gondolják.
2022. szept. 11. 15:03
 32/33 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk csak ajánlás volt, hogy azzal könnyebb, de mellettem pl egy hatalmas nagy, régi stílusú Mózeskosárban vitték el a babát kézben. Mi kocsival mentünk haza, szóval nekünk kellett, de senki nem ellenőrizte, hogy egyáltalán viszem e magammal a gyereket, vagy miben van. Az érdekelte őket, hogy visszaadtam e minden kölcsön kapott kórházi eszközt, a gyerekkel nem foglalkoztak.

De legrosszabb esetben ingyen elvihető autós hordozót keresel neten, bármilyen vackot, belerakod, kiviszed, aztán a kórházon kívül rakod, amibe akarod.

2022. szept. 12. 08:34
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt csak az a lényeg,hogy ne kézben legyen. 2x szültem,mindkétszer tilos volt pl kézben fogni a szobán kívül,csak a kiskocsiban lehetett. Ha beteszed egy mózeskosaras babakocsiba és a lifttel mész, szerintem az is jó.

A szoktatáshoz meg annyit...nálunk a 3.nem lesz szoktatva,a tesóknak menni kell iskolába,őket viszem hozom úgyanugy🤷

2022. szept. 12. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!