Meddig normális hagyni vajúdni valakit?
12 órát vajúdtam, azt tudom, hogy valaki ennél is többet, viszont meglepve olvasom meg hallom, hogy valakit már pár óra nem tágulás után megcsászároztak.
Ez orvos függő lenne?
#3-as miért pontoztátok le? Tényleg ez a who ajánlás.
Mifelénk a hanyatló nyugaton sokan vajúdnak 2 napig, ha nincs baja a babának, akkor nem avatkoznak be ha a nő nem akarja.
72 h
De ez csak egy szám.. nem mindeg honnan számoljak ( első nyilalás?)
Plusz az sem, hogy halad-e valamerre.
Nemmúg nèz ki, hogy ha a 72 h múlva is 0 tágulás, csak akkor kell beavatkozni.
Nem egzakt.
Egyébkent nekem azt mondták, hogy az első baba átlagosan 6-24 h közt születik meg.
Ez az átlagos.
"a hanyatló nyugaton viszont többnyire választhatja szabad akaratából a császármetszést is."
És nem tagadják meg a fájdalomcsillapítást arra hivatkozva, hogy "most épp nem ér rá az anesztes".
Nem tudom, mi a normális, csak azt, hogy nálam mi volt: hajnali fél 3-kor elfolyt a magzatvíz, 6-ra bementem a kórházba 7-8 perces fájásokkal, ami persze ott elmúlt és kb délig nem is nagyon indult újra. Este 8 körül már kezdett elég erős és gyakoribb lenni, éjfélkor már bármit elfogadtam volna, csak legyen vége ;) és még csak 2 ujjnyinál jártam, a kitolás hajnali 3-kor (24+ órával a magzatvíz elfolyása után) kezdődött. Ez még 2 óra volt, de félidőben adtak oxitocint. Tulajdonképpen ez, az antibiotikum (a rég elfolyt magzatvíz miatt) és a hüvelyem utólagos foltozgatása volt beavatkozás, a többi ment a maga útján. Szent Imre, ügyeletes orvossal és szülésznővel. Utólag nem bánom, hogy így alakult, a rosszat már elfelejtettem.
Közben 3 óránként NST, az orvos és a bába is szemmel tartott, ha gáz lett volna, szerintem vágnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!