Hogy áll most a helyzet? Szülhetek úgy a nem területileg illetékes kórházban, ha egy ott dolgozó orvos magánrendelésére jártam végig a terhesség alatt?
Nem. Mi változott az utóbbi 1 évben szerinted?
Eddig sem szülhettél akárhol, csak külön engedéllyel, erre most is van lehetőség, viszont orvost választani csak a magánszektorban tudsz.
A szülésre nem fogadnám fel nyilván.
Az egyik kórház nagy ívben való elkerülése a cél.
Bírom, amikor határozottan állítanak emberek valamit úgy, hogy nincs benne nagy tapasztalatuk.
Kedves Kérdező!
Kórházfüggő és nagyon sok helyen szülhetsz így, igen. Pl. a SOTE klinikákon biztosan. Én fél éve szültem, vidéki kórházat el akartam kerülni én is bármi áron, ezért magánúton jártam orvoshoz Budapestre. A SOTE I. klinikán szültem, a kutya nem kérdezte meg, hogy mit keresek ott. Kétszer voltam ügyeletben problémával, akkor sem, illetve a szülés estéjén sem. Még az a kérdés sem hangzott el, hogy ki az orvosom, csak bementem éjszaka és intézték a császárt (előzmények miatt csak az lehetett).
Júliús eleje óta újabb szigorítás van, pl a Honvédban. Csak területileg illetékest látnak el vagy ha van befogadó nyilatkozat, amit szintén egyre szigorúbban vesznek.
Az, hogy mi volt fél-egy éve sajnos már nem releváns. Kérdezd meg a kórházat, ahol szülnél, hogy van-e rá lehetőség és ha igen, hogyan.
5ös, bírom, maikor olyanok okoskodnak, akiknek fingjuk nincs róla.
"Én fél éve szültem..." Na, az pont félévvel korábbi tapasztalat, szóval neked sincsen fingod az aktuális! helyzetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!