Egyedülálló anyák,akik abszolút nem számíthattok senkire aki,pl eljönne értetek mikor haza kell vinni a babát,hogy oldjátok meg,viszitek magatokkal a bébi hordót ha mentek szülni?
Ha nem házasok és nincs apasági vagy ismeretlen akkor az anyja vezetéknevét kapja, az apához nem kerül bejegyzésre semmi (ezt utána rendezni kell, hogy mi a gyerek családi jogállása (ez a neve, tudom, "fura" kifejezés tudom), ahol elmondják, hogy mik a lehetőségek, akár az is, hogy "képzelt apa" lesz bejegyezve, ha van apa csak papír nincs akkor az anyakönyvvezető megcsinálja szülés után is).
Ha se apa, se rokonok megkérnék egy barátot, szomszédot, hogy haza tudna-e minket hozni a kórházból vagy legvégső esetben taxi (de ahoz érdeklődni kell, van amelyik taxisnak van babaülése is, ha nincs azt is bekell cipelni magaddal)
A te nevedet fogja kapni. Nem az apasági nyilatkozattól függ, kinek a nevét kapja a gyerek. Olyan is van, hogy nyilatkozik az apa az apaságról, de nem az ő nevén van.
Én egy baráttól, ismerőstől kérnék segítséget az esetedben.
Megkérnék egy barátot
( ha nincs ilyen akkor erősen el kell gondolkodni, hogy mi a baj, mert az ember társas lény, ha barátok sincsenek …senki sincs, akkor az illetővel van baj!!!! Nem is kicsi)
Szóval összeraknàm a hordozót babakocsivázzal és behozatnám valakivel, aki hazvisz minket, vagy taxival mennénk együtt haza.
Bevettem magammal a hordozót és taxival mentünk haza.
Off
Eszembe nem jutott soha a barátaimat terhelni a gyerekkel és a vele kapcsolatos dolgaimmal. Erre volt a bébiszitter. A barátomtól sosem kértem segítséget
6
Ez a vaj, hogy te azt gondolod egy BARÁT esetén, hogy ez teher.
Az én nagybetűs barátnőm 120 km-re lakik.
Amikor beütött a krach ( haláleset), akkor azonnal ajánlkoztam, hogy akàr a szülésre is bemegyek vele, vigyàzok a másik gyerekre, pedig akkor nekem 1 èves múlt a gyerekem és terhes voltam szintèn a másodikkal.
Nyilván nekem is logisztika lett volna, de a barátnőm mindenek felett, nem tehernek élem meg.
Másik barátnőméknél más gond volt, szintén ajánlottam, hogy pàr napra jöjjön el gyerekestől.. 2 èjjelt èlt is a lehetőséggel
Bocsi
Elküldtem véletlenül.
Szóval ez azt jelenti, higy te nem érzel senkivel sem olyan szonten, hogy ha téged kér meg, akkor azt ne tehernek vedd.
Ez valahol nagyon szomorú.
Nyilván a mindennapokat egyedül kell megoldani, nem lehet mindent valóban másra lőcsölni.
Tehát félre ne értsd!
Egyedülállóként, ha nincs család, akkor elengedhetetlen a bébicsősz.
"Szóval ez azt jelenti, higy te nem érzel senkivel sem olyan szonten, hogy ha téged kér meg, akkor azt ne tehernek vedd."
Nem, ez konkrétan annyit jelent, hogy én nem kértem segítséget a gyerekem miatt barátoktól, hanem fizetett segitseget vettem igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!