A Szent Imre kórházban háborítatlanul is lehet szülni?
Az országban az egyik leghíresebb kórház arról, hogy háborîtatlanul szülnek ott a nők.
Nekem nem jött össze, de okkal..
A gátmetszés túl van lihegve.
Magánban szültem, nagyon támogatta a klinika a háborítatlan szülést.
Próbáltuk a gátvédfelmet, rengeteg fájást kellett visszatartani. De nem ment. Mondta az orvos h sajna nem lesz jó, vagy vág, vagy szakad.
Vágjon.
Na, az egy semmi volt. Nem éreztem szó szerint. Emiatt kínozták magam előtte??
A varrasra kaptam erzestelnitőt, azt se érzetem utána.
Varrat szedés nem volt, kipergő-felszívodó varrat volt.
Pár napig a terület érzékeny volt, de nem fajt, tudtam ülni, nem volt vészes. Meg amúgy, kijött ott egy fej, lehet amiatt eleve érzékeny lett volna, ha nincs a gátseb akkor is.
Hat hetes kontrollra teljesen helyre jött, ma már a helyet se látni.
Nekem ott szült nemrég barátnőm, és ő azt mondta nem erőltettek semmit. Én máshol szültem, szintén alig akartak közbeavatkozni, de utólag én is azt mondom, fogalmam sincs, miért retteg mindenki úgy a gátmetszéstől. Én egyáltalán nem éreztem, amikor csinálták, a varrást se. Bezzeg a fájások. Hát szerintem ha fognak egy kést, és direkt beleállítják a lábamba, lehet azt se érzem meg mellette. Tudom, hogy nehéz elhinni, de a fájások brutálisak és nagyon transzállapotba tudsz kerülni közben. Nem olyan, mint most a józan éned, hogy nyilván baromira fájna, ha most egy szikével megvágnának, ott ezek így teljesen mások lesznek.
De a kórházat mindenesetre nekem dicsérték, hogy jó.
8
Amiatt mert tök egyéni.
Nem mondom, hogy kellemesek a fájások…
Transz állapot stb..
De a gátmetszéshet nekem meg sem kottyant.
A reccsenést is hallottam az égő fájdalom is megvan
Majdnem leugrottam az asztalról.
De!
Ha kell, akkor kell.
Engem csak az zavar, ha protokoll.
Miért?
Ha semmi nem indokolja, nem nyomják túl az oxytocint sem…
Nah mindegy.
Nekem egy olyan kórházban is sikerült háborítatlanul szülnöm, ahol elvileg nem szabad a póz választása és protokoll metszés is lett volna.
Egyszerűen megkértem indokolja meg a jelenlegi szülésnél miért kell( 2 fájás közt, igen)
“Hát mert előzőleg is volt és nagyobb a baba”
“Tudom, hogy a Dokror Úrbak nem volt ideje elolvasni, de az elsőhöz sem kellett volna, csak beszorult és vákuum extrakcióval lett meg, csak emiatt metszettek 1 cm sem.
Kötötték be az branült.
Mondtam, hogy semmut nem akarok, oxyt sem.
Nem kaptam.
Ha nem egyezel bele nem adnak.
De!!!!
Ehhez nagyon kèpben kell lenni.
Szerintem első szülés alkalmával lehetetlen.
Nem felülbîráltam őket, ezt fontos megjegyeznek, csak minden alkalommal megkérdőjeleztem és indokot kértem.
Egyébként az első Szent Imrés szülésemkor ezt kérès nélkül megkaptam.. pedig tényleg minden volt, amit nem akartam, de kellett sajnos. Másodlagos fájásgyengeségem és rövid köldökzsinór volt.
( kikönyöklés
Vákuum
Metszés
Oxy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!