Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi az, ami jól jött volna a...

Mi az, ami jól jött volna a kórházban, de nem volt nálatok?

Figyelt kérdés

Akár vajúdásra, akár gyermekágyra.

Illetve mi az, amire mégsem volt szükségetek vagy túl sokat pakoltatok belőle? :)

2022. júl. 3. 15:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
81%

Hajgumi :D

Eldobható pelekázó alátét

Tápszer ( sokat kínlódtam a tejjel,nem segítettek és hiába könyörögtem tápszerért,megvárták míg fogy 400 gr-mot a gyerek és besárgul. Végül itthon már beindult a tejem és még mindig cicis,de csak éjjel, 2 éves).

2022. júl. 3. 21:56
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hálóing helyett a lezser rövidnadrág+szoptatós trikó jött be. (Vittem mindkettőt, de a hálóing feleslegesnek bizonyult.)

Én második nap kértem a férjem, hogy hozzon be nekem "derék melegítőt" (haskötő/leszorító helyett, mert azt nem vettem). Van egy-két szorosabb darabom, nekem jól esett, hogy valami összetart. Minden felállásnál éreztem, hogy közlekednek a szerveim, nekem ez egy picit enyhített ezen a rossz érzésen, de ezt majd kitapasztalod. :)

Én is a pelenkára esküszöm. Én összesen 7 darabot használtam el, itthon már inkább mamabugyi, plusz extra betéteztem, de a kórházban komolyan megváltás volt még a pelus.

Szerencsére most 48 óra után kipaterolnak, úgyhogy nem volt egy hosszú bent tartózkodásom. Fertőtlenítő kendőt és nedves wc papírt mindenképpen vigyél.

Szerintem egy pici folyékony szappan sem árt, nálunk nem volt.

De a szobatársam pl. rutinos volt, ő hozott mosogatószivacsot és -szert is. Hoztak neki mindennap főtt kaját, ezek nélkül nehéz elmosogatni a tányérod, evőeszközöd. Vagy, ha főtt kaját hoznak, várják meg amíg megeszed a dobozból és küldd haza a dobozt. :)

Ha tápszerezel, akkor a cumisüveghez vigyél sterilizáló zacsit. Vagy olyan üveget vigyél ami magában sterilizálható (pl. MAM). Nálunk volt ilyen nagy mikros sterilizáló, de gusztustalanul nézett ki, a saját cuccaimat sem tettem volna bele, nem hogy a babáét...

A tápszer sok helyen bűn, szerintem meg megváltás. Az ember annyi mindenen stresszel akkor még, nekem itthon indult be a tejem három nyugis itthoni nap után és azóta is minden oké, 100% anyatejes, pedig a babám minden etetésre kapott tápszert a kórházban és még itthon is. Cumisüvegből. Igaz, mellre is tettem amilyen gyakran csak lehet és kiváló szopi reflexszel született. :)

2022. júl. 3. 22:06
 23/28 anonim ***** válasza:
95%
Kaját és vizet hozott be a férjem, mert a koszt és a kórházi tea is vállalhatatlan volt, és ugye széklet nélkül nem engednek haza... kaja nélkül meg nehéz produkálni 🙄
2022. júl. 3. 22:24
 24/28 anonim ***** válasza:
34%

Felesleges volt a szülési utáni betét, simat hasznaltam.

Köntös is. Pizsi, törölköző, kontost fel se vettem.

Amit behozattam az a mellszivo, másnapra bedurrant, még a nyakam is rettenetesen fajt úgy, húzódott minden, le is tudtam fejni csomót és rögtön jobb lett. (bujkalva a fürdőszobaban) Baba is szopizott.

2022. júl. 4. 02:03
 25/28 anonim ***** válasza:
93%

Én reggel ettem itthon,majd 10-11 felé elfojt a magzatvíz.

Este 22:17- re született meg a babám és majd éhen vesztem!Szóval valami kaja jól jött volna!

2022. júl. 4. 05:47
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Polcz uveges kaja.

Tapszer,babaviz.

Ennyi igazabol.

2022. júl. 4. 07:28
 27/28 anonim ***** válasza:
93%
Ha tudtam volna, hogy 17 órát vajúdok éjféltől délután 5-ig, utána meg felzabáltam volna egy hűtőszekrényt, így tuti vettem volna hamburgert vagy valamit előre. 🤦🏻‍♀️😂 amúgy az elektromos mellszívó lett volna még jó, kórházban volt, de csak 2.(amúgy később anyatejes lett rendesen cicin) Várni kellett sokszor, valamint kényelmesebb lett volna a szobában fejnem, nem pedig a csecsemősöknél, ahol nagy volt a tumultus. Valamint bimbóvédőt a párom hozott utólag, nem számítottam rá, hogy kelleni fog. Nem tudtam rendesen a szájába rakni az elején a mellem, ápoló ajánlotta már az aranyóránál, hogy mindenképp kelleni fog nekem. Aztán a dm-es mellbimbó krém helyett egy nagyon jó minőségű lansinoh mellbimbó krémet vinnék már, ha újra kellene csinálnom. Betétek közül a gyógyszertárban adtak tenna betétet, direkt szüléshez kértem, de az vmi extra kevés volt, még szerencse, hogy kórházban adtak pár extra vastagot, mert folytam mint a Niagara. Meg a dm-es jessa éjszakai betétből egyszerre kettőt raktam be, az úgy kitartott pár óráig. Wc papírt többet vittem volna így utólag, mert a kórházban kb soha nem volt. Valamint a babámnak vittem popsitörlőt és jól is tettem, mert a kórházban az sem volt kb 1 napig.
2022. júl. 5. 12:12
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

A szülés utáni betét, a sok váltás hálóing meg bugyi fölös volt, de ha újra mennék, megint bedobnám, mert nem tudhatom... szóval ha a férjeddel tudsz hozatni ezt-azt, akkor esetleg ilyeneken spórolhatsz helyet (csak 2 hálóing és egy csomag betét pl), de nem tudhatod előre sajnos. Lehetsz császáros, besárgulhat a baba, ne essen meg, de olyankor megint más/több motyó kellhet.

Ha nem adnak ott tápszert, akkor azzal + babavíz mindenképp készülnék.

2022. júl. 5. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!