Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Faros babát orvosilag megfordí...

Faros babát orvosilag megfordítani? Tapasztalat?

Figyelt kérdés

Azt mondta a nődokim, hogy császár, ha nem fordul meg a faros babám. Nem szeretnék császárt! Az ultrahangon azt mondta a doki, hogy van valami rutin dolog, amivel megfordítják, nem veszélyes se a babára, se a mamára nézve. Csinált valaki ilyet?

Mondtam neki, hogy tornázgattam, gyertya, meg lábfelpolcolás, de az uh-s doki szerint az csak a kismama magazinokban segít.

Azt is olvastam, hogy az első babánál mindenképpen császároznak, ha faros,de én tényleg nagyon nem akarok császárral szülni :(

2008. dec. 19. 13:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én pont fordítva lennék: ezerszer császár, mint hogy megfordítsák!

A kismama magazinokat szerintem orvosok közreműködésével írják, csak nem írnának hülyeséget.

2008. dec. 19. 14:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is farral volt a fiam, de szóba se jött, hogy esetleg doki megfordítsa. Elhiszem, hogy nem szeretnél császárt, de én úgy hallottam, hogy a lefordítás is nagyon fájdalmas. Mire vagy kiírva?

2008. dec. 19. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én Angliában élek és itt a gyakorlatban is élnek a megfordítás lehetőségével. Ha a kismama beleegyezik, akkor a faros babáknál megpróbálkoznak a megfordítással. Az esetek döntő többségében sikerrel.

Nekem azt mondták, hogy nem túl kellemes dolog, de nem is jár nagy fájdalommal.

Csak a betöltött 36 vagy 37. hét után csinálják meg és úgy, hogy közben folyamatosan ellenőrzik a baba szívhangját és uh-t készítenek és az eljárás után is megfigyelés alatt tartják a kismamát. Ha bármi gáz van akár a megfordítás közben, akár utána, akkor viszont azonnal császár.

Nem hangzik túl jól, de nem is azért találták ezt ki, mert annyira élvezetes dolog. Ha én ilyen szituációba kerültem volna és választani lehet, akkor éltem volna a megfordítás lehetőségével, bár biztosan nagy para lett volna bennem. De az biztos, hogy csak olyan orvosra bíznám magam rá, akinek van ebben tapasztalata és nem csak szökőévenként egyszer próbálkozik megfordítással.

Azt nem írtad, hogy hány hetes vagy. Ha 35. hét előtt vagy, akkor még elég jó esélyed van arra, hogy a babád befordul, de ha utána vagy, még akkor sem kizárt.

Én mondjuk úgy tudom, hogy orvostól függ, hogy enged-e faros babát természetes úton megszülni, nem egyértelműen császár a vége. Még első babánál sem. Épp néhány napja volt erről itt egy-két kérdés és többen is írták, hogy sikerült faros babát szülniük.

2008. dec. 19. 14:49
 4/15 anonim ***** válasza:
2008. dec. 19. 14:58
 5/15 A kérdező kommentje:

Első válaszadó: tudom, erről volt sok szó, hogy természetes, vagy csaszar, az sem egeszseges, ha valaki a termeszeteshez ragaszkodik, amikor muszaj a csaszar, de en csak akkor csaszaroztatnam magam, ha biztos ez a legjobb megoldás.

a tornát nem kismama magazin hatasara kezdtem el, hanem mert úgy gondoltam, hogyha mocorgok, o is mocorog :D az orvostól idéztem, biztos azert mondta, mert sok téves dologgal szembesitette mar a "jolertesult" kismamakat

Második válaszadó: te csaszarral szultel?

Harmadik valaszadó: erről a megfordítás dologtól tudsz valami bővebb cikket vagy ilyesmit? bevallom én még csak nem is hallottam róla, de én is élni fogok vele, ha nincs más mód.

még van időm, 30 hetes vagyok, csak a kissrácom a mult heten keresztben volt pont, és fele fele volt az esely, hogy felfele vagy lefele indul el, hat rossz irányba indult.

forogni nem tudom mennyire tud, szerencsére a koldokzsinor ottvan mellette egy nagy kupacban. tegnap voltam 4dn ott ramijesztett a szonografus, hogy nem tud nagyon forogni, mert keves a magzatviz, kulonben nagyon szerencsetlen kis pozicióban volt, attól felek nincs eleg helye, pedig kellene, hogy legyen még. a nodokim a mult heten nezte, o meg egybol mondta hogy ha nem fordul be, akkor csaszar :S szülésznőt még nem fogadtam, nem tudom mennyi beleszólása van a dolgokba, de nekem hatalmas remenysugar,hogy be tudjak forgatni.

meg azt probalom ki, amit egy elozo kerdesre irt valaki, hogy térd konyok le,husz percig ketorankent hatha.

2008. dec. 19. 15:02
 6/15 A kérdező kommentje:
köszi, mar olvastam, mindent elolvastam itt :D a videot jol elkuldtem a ferjemnek is :D mondjuk en az istvanban fogok szulni, ott nincs ilyen nagy kad, vagyis ha jol emlexem ott inkabb csak vajudni lehet kadban mint szulni (viszont azzal majd szeretnek "elni")
2008. dec. 19. 15:04
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok...

Igen, császárral szültem, mert úgy volt beilleszkedve a pici, hogy semmiképpen nem lehetett volna spontán probálkozni. Még azért van ám rá esély, hogy lefordul a kicsid...

2008. dec. 19. 15:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én magától a megfordítástól paráznék. Bár hozzáteszem, nem ismerem magát a folyamatot (kintről, bentről?) de mindkettő olyan brutálisnak hangzik. Plusz még ott van a köldökzsinór, elég hosszú-e, nem tekeredik közben rá ... ? De inkább nem ragasztom át a parát :D

A faros szülés szóba sem jött?

Szerintem 30 hetesen még van ideje a bébinek a megforduláshoz. Valakitől hallottam, hogy neki az utolsó héten fordult meg a bébi.

Ettől függetlenül azért készülj fel minden eshetőségre.

2008. dec. 19. 15:22
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A sógornőm faros babát is simán szülte meg,nem fordították,császározták.Azt mondta, hogy nem volt egy fáklyásmenet,de legalább nem műtötték.
2008. dec. 19. 15:22
 10/15 A kérdező kommentje:

hát készülök, hogy ne legyen meglepetés. gondolom faros baba és faros baba közt is van kulonbség, az enyémet amikor meglátta az uh-s azt mondta: szegénykém! :)

nagyon rosszul fekszik, nemrég kerult ebbe a pozicióba, szerintem ezért fáj a a hasam lenn (illetve csak kellemetlen), meg ezert nem alszom napok óta.

csak jó lenne valamibe kapaszkodni. már ugy beleéltem magam, hogy természetesen szulok!

2008. dec. 19. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!