Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki sokáig vajúdik, apuka...

Aki sokáig vajúdik, apuka (vagy akit szeretne) mikortól lehet vele? Honnan lehet tudni, hogy mikor fog (vagy nem) felgyorsulni a folyamat?

Figyelt kérdés

33. hétben vagyok és ilyenek járnak most a fejemben. Elöljáróban annyi, hogy a férjem nem tud vezetni így valamelyik testvérem lesz az aki bevisz a kórházba minket ha eljön az idő. (mindketten közel laknak kb 5 perc) de azon jár az eszem, hogy mi lesz akkor ha elhúzódik a dolog és azt mondják apuka nyugodtan menjen haza. Hazajön busszal vagy vonattal (30 km-re lakunk a kórháztól) mert gondolom akárki visz be nem fog órákat várni. De mire hazaérne meg jön a telefon esetleg h jöjjön gyorsan mert beindultak a dolgok.

Akik nem 5-10 percre laknak a kórháztól és apuka nem tud autóba pattani ők hogyan oldották meg?

2022. máj. 18. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha bekerültök szülőszobára, onnan már nem szokták elküldeni az apákat. Még akkor sem, ha 15-20 óra vajúdás van. Max olyat szoktat csinálni, hogy ha nem rögtön a szülőszobára kerülsz, hanem vajúdóba, akkor a vizsgálatok idejére kiküldik őt a folyosóra.

Olyan viszont előfordulhat, hogy látják az orvosok a vizsgálatkor, hogy még nem lesz baba, mert csak jóslók vannak, de nincs tágulás, a ctg pedig nem mutat igazi fájásokat. Na ebben az esetben simán mondhatják, hogy menjen haza nyugodtan a férjed. De ilyenkor neked is felajánlják, hogy vagy befektetnek patológiára és ott elvagy még akár napokat is, mire beindul a szülés, vagy téged is hazaengednek.

2022. máj. 18. 10:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Apuka is bent lehet vajúdás alatt. Legalábbis nálunk így volt. Akkor hívtam fel, amikor átkerültem a szülőszobára, a vajúdás több óráig tartott, végig velem volt.
2022. máj. 18. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Meg kell kérni a tesókat, hogy segítsenek ebben. Vigyék haza apukát, szükség esetén hozzák vissza. :) Szerintem jó családi viszonyokban nincs ebből gond. Akár támogassátok meg a projektet egy tank benzinnel, ők meg álljanak készen. Vagy taxi, ha sietni kellene vissza és nincs más opció, esetleg barátok bevonása.

Alapvetően azt azért el lehet mondani, hogy beindult szülésnél, ha nem a legelején mentek be a kórházba, akkor sem téged, sem a kísérődet nem fogják hazaküldeni.

Ha még nem rendszeresek a fájások, akkor viszont lehet, hogy anyukát is.

Nekem van olyan barátnőm, akit magánkórházból hazaküldtek délelőtt 10-kor nem rendszeres fájásokkal 80 km-re. 16-kor száguldoztak vissza, egy órán belül baba lett.

Szóval arra is fel kell készülni, hogy akár mindkettőtöket hazaküldenek, majd néhány óra múlva indulni kell vissza.

2022. máj. 18. 11:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a vajúdásnál is fontos volt, hogy ott legyen, nem akartam egyedül ott szenvedni.. Kb 2 órával előbb értem a kórházba, mint ő, onnan már végig velem volt.

Elküldeni nem fogják

2022. máj. 18. 11:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi már kissé előrehaladott vajúdással értünk be. Amíg megvizsgáltak (ctg és méhszájvizsgálat), addig a férjemnek a folyosón kellett várnia. Amikor mondták hogy ebből ma már szülés lesz, akkor engedték be őt is.
2022. máj. 18. 11:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Első szülésnél általában nem szoktak villàmgyorsan menni a dolgok. Nekem szólt a szülésznő, amikor màr olyan fájàsokat jelzett a gép, hogy érdemes volt behívni apukát. Onnantól kezdve mèg 2 óra múlva született meg a baba.

Egyébként ha ilyen messze laktok és nincs autó, akkor nem àldozat 1 napot rászánni apukának és ott ücsörögni, akàr a folyosón is.

2022. máj. 18. 12:27
 7/9 anonim ***** válasza:
A szülőszobán végig veled lehet. Hazaküldés dolog, előfordul.
2022. máj. 18. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Az elsőt indították reggel 9-kor, összesen 23 órát vajúdtam, de este hazaküldték és éjszaka nem engedték be a férjemet, csak amikor a finishben voltunk már reggel. Borzasztó volt.

Éppen emiatt a kicsikkel nem mentünk be az elején, csak amikor már nagyon nem tudtam elviselni magamat (2-3 perceseknél). 51 és 47 órát vajúdtam velük, itthon, nyugalomban. Igazán intenzív mind a hárommal az utolsó 12 óra volt, de addig is rendesen vajúdtam, 5-6 percesekkel.

2022. máj. 18. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
83%

Velem vègig bent volt, onnantòl, hogy bementünk a kòrhazba, odàig, hogy gyerekàgyas rèszlegre mentünk. Ott az ajtòig hozta a csomagokat. Utolag làttam, hogy bejjebb is jöhetett volna, a következő anya-baba pàrost az àgyig kìsèrte az apa.

Kòrhàzankènt ez nagyon vàltozò. Nalunk bejöhetett màsnap a szobàba, fogta a gyereket mìg zuhanyozni mentem.

2022. máj. 18. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!