Szülés után miért hagyják bent a branült, ha nem tudsz pisilni?
Figyelt kérdés
Valahogy ott eszembe se jutott megkérdezni, pedig ötletem sincs és akárkinek mondtam eddig, meglepődött. Szülés után nem tudtam pisilni, katétert kaptam, és bent hagyta a szülésznő a branült, hogy majd az esti vizetnél szóljak, hogy időközben sikerült-e. Este szóltam, hogy sikerült, és már vették is ki. Milyen szerepe lett volna a branülnek, ha estig sem pisilek?2022. ápr. 22. 17:11
1/15 anonim válasza:
Branült a karomban szülés után 24 óráig benthagyták, elvileg protokoll miatt, ha kell valami plusz kezelés, ami utólag üti fel a fejét.
2/15 anonim válasza:
Ez függelten attól, hogy tudsz-e pisilni vagy sem, meg van szabva, hány óráig kötelezö.
Azért kell, hogy ha valamiért kellene intravénásan adni valamit, vagy szükséged lenne vérre, akkor ne kelljen újra szúrni.
3/15 A kérdező kommentje:
A szobatársaimnak nem volt, kérdezték is tőlem, hogy nekem hogyhogy nem vették ki már a szülőszobán. Illetve az egyik nővér is kérdezte még napközben, hogy mi miatt maradt bent. Szóval ahol én szültem, tuti nem hagyták bent mindenkinek.
2022. ápr. 22. 17:32
4/15 anonim válasza:
Nekem azt mondták, hogy szóljak, ha sikerült pisilni, mert akkor kiszedik. Így is lett. De én se kérdeztem, hogy miért.
5/15 anonim válasza:
Nálam ugyan nem szülésnél, de amikor elcseszték a katéter után az üvegcsézéseket a nővérkék, hogy egyem a szívüket, akkor kaptam egy gyors adag infúziót, hogy újra meg tudjanak katéterezni.
6/15 anonim válasza:
Nekem végig bent volt a branül, amíg bent voltam a kórházba. Akkor vették csak ki, amikor hazamentem.
7/15 anonim válasza:
Nekem az elsőnél csak másnap vették ki azzal, hogy 'hát ez még bent van?'
A másodiknál egyből kivették.
Mindkettőnél katétereztek szülés előtt, az elsővel utána is még a szülőszobában, aztán mondták, hogy ok, ha pisilni kell csengessek nekik, egyedül fel ne merjek kelni, ha volt pisi csak akkor hozzák a babát
8/15 anonim válasza:
Mert lehet adnak folyadékot pluszban, vagy egyebeket…
Amúgy én szóltam, hogy vegyék ki, inkább vállalom az újraszúrást ha megis kell
9/15 anonim válasza:
Enyémet is másnap reggel szedték ki császár után, a szobatarsamet meg szulese utan alig pár órával, ő természetesen szült, nem tudom van e ennek köze hozzá
10/15 anonim válasza:
9
Van
Hüvelyi komplikációmentes szülésnél kisebb az esély, hogy kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!