Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyivel fájdalmasabb a...

Mennyivel fájdalmasabb a szülési fájdalom a menstruációs görcsöknél?

Figyelt kérdés
(Nekem nagyon erősen görcsöl a hasam a menstruációm első 2 napjában. )Tudni szeretném, hogy kb. mire számíthatok.
2007. dec. 31. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem igazából nem lehet a szülésre felkészülni! Mindenkinél más. De nyugi minden nő túlesik ezen. (anyám is ezzel nyugtatott). Úgyhogy fel a fejjel!!!!! Nagyon drukkolok Neked!
2007. dec. 31. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen egyéntől függ. Sőt minden terhesség végén más és más. Az első babámmal alig volt erősebb mint mensikor (nekem nincsenek nagy görcseim akkor). Végig sétálgattam. Szinte el sem hittem hogy megjöttek a tolófájások és hopp, kinn a baba. A második babámmal viszont akkora fájásaim voltak, hogy az ágyról se tudtam lejönni. Szegény szülésznőnek örökké az ágyam közelében kellett lennie, mert különben pánikoltam. Igaz, a második baba 3 óra alatt meglett, de hosszú 3 óra volt. A végén kiderült, babókám 4 kiló. De elárulom, ha a körülmények engednék, vállalnék még babát. Mert az, amikor odahozzák és látod milyen gyönyörű, mindenért kárpótol.
2007. dec. 31. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem szeretnélek megijeszteni, de azért azt nem árt tudni, hogy a szülési fájdalom sokkal jobban fáj, mint a menstruációs görcsök. Tudom, hogy ilyenkor azt kéne mondani, hogy fáj, de kibírható, meg egyéntől függ, de azért valljuk be őszintén, piszok módon fáj. Oké, én 2 hónapja szültem, és talán még elég élénken él bennem... Másnap, amikor jöttek barátnőim látogatóba, kérdezték, hogy fájt-e, erre mondam nekik, hogy "Mindenki azt mondja, hogy ki lehet bírni, de én nem bírtam ki." :D Természetesen kibírtam, de amikor már nagyon erősek voltak a fájások, azon gondolkodtam, hová tudnék elszaladni. Mondjuk képzeld el, hogy olyan erősek a fájások, hogy amikor a gátmetszést csinálják - egy fájás közben - akkor azt szinte egyáltalán nem is érzed. Persze jó éles szikével csináják, de alaphelyzetben ez eléggé fájna, így viszont csak azért tudtam beazonosítani, hogy mikor vágtak, mert mondták. És ez minimum egy-két óra hosszat elég intenzíven fáj. Mondjuk szülés közben valahogy teljesen más dimenzióba kerülsz, valahogy nem úgy telik az idő, mint ahogy megszoktad. Sokkal gyorsabban is, de ugyanakkor lassabban is. De amikor megvan a baba, egy óra múlva már nem is emlékszel a fájdalomra. Arra igen, hogy fájt, de konkrétan az érzésre elég nehéz visszaemlékezni. Amikor nagyon nagyon fájt és azt gondoltam, hogy nem bírom tovább, azzal nyugtattam meg magam, hogy "Na jó, de ennél rosszabb már nem lesz, és különben is, fájni fáj, de nem lesz semmi bajom, azért van itt az orvos, vigyáz az ránk, hiszen ez a dolga." Mondjuk én nagyon jófej, fiatal dokinál szültem, pedig nem is volt fogadott orvosom. Lényeg, hogy ne idegeskedj, ne félj, hiszen 9 hónapig arra vártál, hogy megláthasd a kisbabát, és ha ezt a pár órát még kibírod, akkor tényleg megláthatod végre.

Legyél erős, nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok!

2007. dec. 31. 23:08
 4/6 Nánási Tímea ***** válasza:
Sajnos felesleges áltatni a terhes kismamákat hogy nem fáj meg hogy egy foghuzás sokkal rosszab!ez nem igaz!Ezt a fájdalmat semmihez nem lehet hasonlítani kettő 4 kilsó babaát szültem vékony csípővel szóval készülj fel kegyetlen lesz de hidd el megéri ez bármit megér!Sok szerencsét!
2008. jan. 7. 15:31
 5/6 anonim válasza:
37%
Most hogy ezeket elolvastam én szerintem soha nem fogok szülni...gátmetszés...hát már most mindjárt rosszul leszek
2012. szept. 2. 16:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért a gátmetszés nem egy kötelező mutatvány, ha már eleve úgy készülsz :) De ha mégis szükség van rá... hát akkor kell. Borotvával még sose vágtad meg a lábad? Gondolom igen. Na, az fájt? Az semmi, pont azért, mert nagyon éles a borotvapenge is, épp úgy, ahogy a szike is. Maga a szülés, na az fáj, de millióan túlestek már rajta. Ha annyira szörnyű lenne, gondolod, hogy lennének olyan nők, akik második babát is vállalnak? :)
2012. szept. 2. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!