Mennyivel fájdalmasabb a szülési fájdalom a menstruációs görcsöknél?
Hát én nem szeretnélek megijeszteni, de azért azt nem árt tudni, hogy a szülési fájdalom sokkal jobban fáj, mint a menstruációs görcsök. Tudom, hogy ilyenkor azt kéne mondani, hogy fáj, de kibírható, meg egyéntől függ, de azért valljuk be őszintén, piszok módon fáj. Oké, én 2 hónapja szültem, és talán még elég élénken él bennem... Másnap, amikor jöttek barátnőim látogatóba, kérdezték, hogy fájt-e, erre mondam nekik, hogy "Mindenki azt mondja, hogy ki lehet bírni, de én nem bírtam ki." :D Természetesen kibírtam, de amikor már nagyon erősek voltak a fájások, azon gondolkodtam, hová tudnék elszaladni. Mondjuk képzeld el, hogy olyan erősek a fájások, hogy amikor a gátmetszést csinálják - egy fájás közben - akkor azt szinte egyáltalán nem is érzed. Persze jó éles szikével csináják, de alaphelyzetben ez eléggé fájna, így viszont csak azért tudtam beazonosítani, hogy mikor vágtak, mert mondták. És ez minimum egy-két óra hosszat elég intenzíven fáj. Mondjuk szülés közben valahogy teljesen más dimenzióba kerülsz, valahogy nem úgy telik az idő, mint ahogy megszoktad. Sokkal gyorsabban is, de ugyanakkor lassabban is. De amikor megvan a baba, egy óra múlva már nem is emlékszel a fájdalomra. Arra igen, hogy fájt, de konkrétan az érzésre elég nehéz visszaemlékezni. Amikor nagyon nagyon fájt és azt gondoltam, hogy nem bírom tovább, azzal nyugtattam meg magam, hogy "Na jó, de ennél rosszabb már nem lesz, és különben is, fájni fáj, de nem lesz semmi bajom, azért van itt az orvos, vigyáz az ránk, hiszen ez a dolga." Mondjuk én nagyon jófej, fiatal dokinál szültem, pedig nem is volt fogadott orvosom. Lényeg, hogy ne idegeskedj, ne félj, hiszen 9 hónapig arra vártál, hogy megláthasd a kisbabát, és ha ezt a pár órát még kibírod, akkor tényleg megláthatod végre.
Legyél erős, nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!