Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárnál...

Programozott császárnál valószínű, hogy nem élem meg a vajúdást?

Figyelt kérdés
Kicsit buta kérdésnek hangozhat, mivel azért programozott, mert egy meghatározott időn belül történik. Gondolom teljesen mindegy ilyenkor, hogy elfolyt-e a magzatvíz, vajúdsz-e már, ígyis úgyis mész. Viszont én természetesen akartam szülni, de sajnos nem lehet. (Még nem vagyok terhes, de ezt már előre megmondták) De szeretném legalább a vajúdás folyamatát átélni. Nem vagyok mazochista, ne értsetek félre. Csak édesanyám is annyit mesélt a szülésről, hogy mekkora fájdalom volt, és végül mekkora csoda. És szeretném érezni, tudni hogy miről beszél annyi nő, mégha a szülésig nem is jutok el, és elvinni ameddig csak lehet. Erre van lehetőség egyáltalán ilyen helyzetben? Köszönöm a válaszokat előre is!

2022. ápr. 5. 15:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Én ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a szülés az a "csattanó" miatt egy csoda, a vajúdás maga nem az. első gyerekem hosszú vajúdás után lett császár és nem jött el a katarzis, tehát ha a katarzis amire vágysz, akkor hiába vajúdsz előtte szerintem

Ennek ellenére annak a híve vagyok én is, hogy ha nincs a vajúdásnak valami veszélye, akkor a programm császár előtt is jó, ha megvan az a folyamat egy kicsit, hogy a baba dél tudjon készülni. Szóval nem hülyeség ez, de az amiről anyukád beszélt, azt nem fogod átélni akkor sem, ha csak az utolsó pillanatban császároznak meg

2022. ápr. 5. 18:19
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
10 Látom professzorasszony hozzászólt.
2022. ápr. 5. 18:30
 13/20 anonim ***** válasza:
47%

-13-as a szemem,kintaktlencset hordok kb 5. osztalyos korom ota. Soha egyik szemesz sem mondta,hogy ez csaszar ok lenne,de biztonsag kedveert elmentem egy reslampas szemfenek vizsgalatra,ahol megerositettek,hogy tokeletes aapotban van a szemfenekem,es ez egy nagyon elavult tevhit,hogy emiatt nem lehet termeszetesen szulni. Persze szemeket nyomasnal be kell csukni,de ott mindenkinek. Anyosomnak jo a szeme,sosem volt szemuveges sem,megis total beverzett az erolkodestol. Voltal mostanaban ilyen vizsgalaton? Ott megnindjak a tutit,de oszinten,ismer barki is olyan esetet az elmult kb 100 evben,amikoris bizonyitottan szimplan a nagy dioptria miatt "kiesett" valaki szeme,vagy hasonlo? Mert szerintem nem...

Epilepsziara mem tudok nagyon mit mondani,hugom az volt,de mar kinotte,gyerekkent volz 1 rohama. 3 evnyi gyogyszeres kezeles ota semmi baja halistennek. Nem tudok rola,hogy szoba hoztak volna emiatt a csaszart,habar csak 9 eves volt. 😅

2022. ápr. 5. 21:31
 14/20 anonim ***** válasza:
Kiesett helyett inkabb megvakultat irnek*. 😅
2022. ápr. 5. 21:34
 15/20 anonim ***** válasza:
55%

Elvileg van ra lehetőség.

Oxitocint adnak, ha beindult akkor mar visznek is műteni. De függ attól is miért kell a program császár

2022. ápr. 5. 22:14
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem műtötték a szememet gyerekkoromban szemtengely ferdülés miatt, a bal szemem -6-os, ennek ellenére kétszer szültem természetes úton (volt előtte szemorvosi vizsgálat). Barátnőm epilepsziás, nála nem zárták ki a természetes szülést (nyilván ez függ a betegség erősségétől), de császározták más ok miatt.
2022. ápr. 6. 10:20
 17/20 A kérdező kommentje:

11.-es igen azért is szeretném, mert ha magától indul meg a szülés, magától szeretne már ki jönni, az (elvileg) jobb több szempontból.

13-as, ahogy írtam, nem csak a dioptriával van a gond, egyéb más probléma is van a szememmel. Mivel orvos mondta régebben, hogy ha oda jutok, nem javasolt, naivan hiszek neki :) Epilepsziáról csak annyit, hogy édesanyám testvére epilepsziás volt, fiatal felnőtt korára kikezelték gyógyszerrel, majd szülés után 4 egymást követő rohama lett, majdnem belehalt. Persze ez egyedi eset, nem gondolnám, hogy nálam ilyen drasztikus lenne, és azt sem, hogy "ki esne a szemem", de kockáztatni se szeretnék. Azért köszönöm a válaszod. És a többieknek is a hasznos válaszokat! :)

2022. ápr. 6. 10:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ismerősöm gyerekkorában volt epilepsziás. Sok évig (20) tünetmentes volt. Terhesség alatt viszont újra lettek rohamai. Nem kevés időt töltött emiatt kórházban, de neki engedték volna a sima szülést ha tágult volna. Semmi nincs veszve, csak pozitívan ♥️
2022. ápr. 6. 13:41
 19/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszod! :)
2022. ápr. 6. 15:50
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett veletek? :) Nekem még nem zárták ki 9.5 dioptriával és astygmiával a szülést, és vérszegény is vagyok. De még csak tervezzük a babát.
2022. aug. 9. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!