Tobbgyerekes anyak, hogy vettetek ra magatokat meg egy szulesre?
Az első nem tervezett volt, egyáltalán nem is akartam gyereket, de elvetetni nem volt szívem, én egyedüli gyerek vagyok és ezt nem akartam neki, így biztos volt, hogy ha már ő van akkor lesz mégegy.
Ugyanúgy problémamentes (gdmet leszámítva - ami a 2.nál csak a végén derült ki) volt mindkettő, csak a másodikat indítani kellett gdm miatt
Az első szülésem szuperjó élmény volt. Még aznap is úgy beszéltem róla a legközelebbi barátnőimnek, hogy ha nem is minden hétvégén, de simán bármikor újracsinálnám. Szóval így nem volt nehéz rávenni magam az újrázásra. Legalábbis nem a szülésre volt nehéz rávennem magam még egyszer. Az akármilyen xar és nehéz is, de max 1-2 nap az életedből és túl vagy rajta.
Ellenben az első trimeszter... Uff, a lányommal az pokoli volt, folyamatos hányás, émelygés, étvágytalanság, ebből kifolyólag (is) kimerültség, az álomkór ami vele jár, az nagyonnagyon nem hiányzott. Bár a fiammal némileg enyhébb volt, de nem úsztam meg teljesen, és ez azért kemény 10 hetes szenvedést jelent. És még így is a szerencsések közé tartozom, akiknek véget ért a 14. héten, mert tudom, hogy sokaknak sokkal tovább, vagy akár végig a terhesség teljes időszaka alatt fennáll ez az állapot. Na, ERRE volt nehéz megint rávenni magam. De hát látva a kislányomat, hogy mi lett belőle, annyira nem kellett sokat győzködnöm magam, hogy szeretnék még egy ilyen tökéletes kis cukit :D A második szülésem amúgy szintén jó élmény volt, annyi ijedtség volt csak, hogy egy incifincit hamarabb lett meg, mint számítottam rá, szóval a lányom felügyeletét eléggé rohamtempóban kellett megszervezni éjszaka fél3-kor :D
Az elsőt egész jól éltem meg. A 2.nál így nem annyira izgultam, viszont akkor jöttem rá, hogy ahhoz képest nem is volt olyan jó az 1.
A 2. Egy gyors, viszonylag könnyű szülés volt, és az utána következő időszak is minden tekintetben ezerszer jobb volt. Kivéve a terhesség végét, mert volt egy kis gond.
Nem éltem meg tragédiaként az elsőt sem, pedig komplikált szüles volt( vákuum) de jó gárdával..
A második pedig fájdalmasabb de gyorsabb és könnyebb volt.. úgymond villámszülés sérülésmentesen..
Igen, lesz 3. Is.
Szerintem a szülésnél sokkkkkkal kérdésesebb az első6 honap.
Nem is első gyerekkel, hanem a többedikkel.
Majdnem meg is futamodtam..
De utána olyan jo velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!