40 hetesen semmi nem előjele a szülésnek, van esély rá, hogy megúszom az indítást?
A kórházban, ahol szülök, betöltött 41.héten kell befeküdni, és csak fél füllel hallottam NST-n, hogy egy kismamának mondta a szülésznő, hogy ilyenkor általában oxitocin terheléses "vizsgálattal" kezdenek, hátha attól beindul. Nagyon szeretném elkerülni a befekvést is, az indítást is, de tényleg SEMMI jele, hogy magától be akarna indulni.
Hasam fent van, nyákdugóm megvan, jóslók nem igazán vannak, csak kisebb keményedések, még csak vizesnek se mondanám magam :( pedig már bárminek örülnék! Előfordulhat, hogy minden előjel nélkül egyszercsak elindul?
Mi alapjan irtak ki anno a terminust, nem lehet, hogy kesobb fogant?
Megha nem is, akkor is van orvos, akihez el lehet menni terminus-ujraszamolasra, es erdemes is. Akiket ehhez ajanlanak, inditast csak akkor javasolnak, ha tenylegesen indokolt, segitenek, hogy elkeruld a korhazi egyen- protokollt, idot nyerhetsz vele. Egyebkent sem kell belemenned az inditasba, nekik kotelezo elmondaniuk, hogy ok igy szoktak, te megmondhatod, hogy inkabb nezzenek gyakrabban flowmetriat, es ameddig rendben van, addig nem szokott indokolt lenni az inditas, nem veletlenul van az orvosi tankonyvekben, hogy egy ATLAGOS terhesseg 37-42 hetig tart.
Köszönöm a válaszokat!
Nincs elszámolva, vagyis az ovu teszt alapján 1 nappal később foganhatott, mint a szokásos kalkuláció.
Szia
Én is nagyon vártam, hogy beinduljon itthon és majd csak az 5 perces fajasoknal menni kórházba. Aztán most szerdán az egyik doki NST és amnioscopia után csinált egy ultrahangot és ott kiderült, hogy az utolsó héten visszafordult a picim és faros lett.... Azonnal adták rám a kórházi haloinget és vittek a műtőbe, mert 40+4 napnál nincs mire várni.
Ha ez az orvos nem néz meg, nagyon megjarhattuk volna, mert kisfiút nem is engednek farral szülni, mert sérül a kis herejuk.
Én is otthon szerettem volna ezt elkezdeni, de így visszagondolva nem véletlenül nem indult meg a szülés. Nagy baj lehetett volna belőle.
18!
Én speciel a ma 3 éves fiamat farosan szültem 🤷♀️
A heréi is köszönik jól vannak.
Inkább a dokid nem akart kinlódni ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!