Mekkora az esély császármetszés utáni hüvelyi szülésnél arra, hogy szétrepedjen a heg mentén a méh?
Szia! Én a babycenteren olvastam (német oldal), mivel én is szülés elött állok, hogy kb. 0,8% -ban fordul elö. Abban a kórházban, ahol én szülök, valószínü, hogy nem kaphatok EDA-t (legalábbis a szülésznö szerint), mert akkor nehezebben veszik észre a repedést. Attól függöen, hogy mikori a heg, el is tanácsolhatnak a természetes szüléstöl.
Viszont az esély arra, hogy császármetszés után sikeresen vaginális úton szülj, kb. 50% feletti.
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a választ, közben én is böngészgettem, és találtam egy-két érdekes cikket a témában, bemásolom nektek a linkjét, hátha másokat is érdekel. Nekem ezekből az jött le, hogy túlságosan sok az indokolatlan császár :-(
(Bár mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vállalja-e a 2-3 %-os kockázatot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!