Tényleg annyira nehéz és fájdalmas a szülés mint mondják? Vérzés, esetleg vágás alul ha nem elég nagy a tágulás van? Maga a szülés meddig tartott nektek? ( a fájásokat kivéve) Apás szüléssel könnyebb hogy a párod melletted van?
Tényleg. Maga a szülés fogalmam sincs meddig tartott, azt sem tudtam hol vagyok, nehogy az órát nézzem. A párom bent volt mindkét babánál, nélküle én sem mentem volna be 😀
Gátmetszés mindkétszer volt, de csak a zárójelentésből tudtam meg. Vért annyit láttam, amennyi a babákon maradt amikor rám tették őket, ószintén szólva az egész szülésből ennyit láttam...
Félni nem kell, felesleges, attól nem lesz jobb
Nincs olyan 2 ember akiknek ugyanolyan volt a szülés. Mindenki máskápp éli át-
Bevallom én azt bánom a legjobban, hogy terhességem ideje alatt mindenkit kifaggattam a szülésről, és mire eljött az én időm annyira paráztam, féltem, ideges voltam, hogy belázasodtam miatta. Nővérem 13 órán keresztül vajúdott. Ő elmondása szerint nagyon szenvedett. Barátnőm 4 hónappal korábbam szült mint én. Ő neki farral jött a kislánya a világra. Ő is nagy szenvedésről mesélt.
Na gondolhatod milyen állapotban voltam amikor közölte a doki, hogy "aranyoskám, éppen szülsz!" Pedig nem szülni mentem be a kórházba, hanem azért mert 3 héttel túlhordtam, és a dokim behívott, hogy megvizsgáljon. Amikor megvizsgált, megkérdezte, hogy nincs semmi bajom? Nem fáj semmim? Mondom nem fáj, csak kicsit, olyan mint amikor megakar jönni, és "leakar szakadni a derekam" érzés. Inkább az a bajom, hogy iszonyatosan szomjas vagyok, hiába iszok literszámra vízet, teát stb. Na ekkor mondta a doki, hogy éppen szülök. Megijedni sem volt időm. 20 perccel később már a karomban volt a fiam. Gátvágást sem éreztem, igazából csak azt éreztem amit ma is ha megjön a menzetem.. Az extrém szomjuság még van 2 hónapig tartott. ( már figyelnem kellett,hogy ne igyak napi 3-4 liternél többet, mert az többet ártott volna) Végig féltem a szülés miatt, és 20 perc alatt megszületett, kicsi fájdalommal. Ne parázz. Élvezd a terhességet, és ha majd eljön az idő akkor úgyis átéled a szülést. Lehet hosszan, de lehet röviden is.
ne félj tőle. ha valakit esetleg kérdezel, az anyukád legyen. nekem a család nőtagjai könnyen szültek, így nem is féltem tőle. a természet azért tud valamit, mert a szülésben az a jó, hogy van szünet a fájások között. tavaly, mikor vesegörcsöm volt, arra gondoltam, hogy inkább a három szülés.
és az, hogy a végén láthatod a babádat, sokat jelent.
én légzőgyakorlatot csináltam közben, az is segített.
A szülés fájdalmas, akárki akármit mond az fáj. Főleg első gyerek, esetleg az ötödik szülést már nem érzi meg az illető, olyan gyorsan történnek a dolgok.
Sőt a szülés hosszú dolog. Akár 12 óráig is vajúdhat az ember és nem kell megijedni, meg sürgetni önmagát, hogy "történjen már valami".
A fájdalom jó, mert az segít lentebb és lentebb menni a babának, végül kibújni. Ha erőt merít belőle az anya és nem fel tőle, akkor mentálisan kevésbé fog fájni is az egész.
Ha nincs fájás, azt fájás gyengeségnek nevezik, ami nem jó a babának.
Szóval igen fáj, igen ez természetesen és nem baj és valamilyen módon jó dolog.
Gátmetszés nem minden esetben szükséges és nem is nagyon érzik meg a nők, annyira lefoglalja őket a szülés.
csak az a gáz, hogy az ordítás nem segít, viszont az energiádat máshonnan veszi el.pl. ha nyomni kell, akkor oda kell az erő, nem a torkodba. ha fáj a fogad, akkor is ordítasz?
nekem a légzőgyakorlatot szülésfelkészítőn tanították. más fájdalomnál is használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!