Magyarországon járok az összes szülés előtti vizsgálatomra, de Romániában szeretnék szülni. Lehet ezt így?
Figyelt kérdés
Román állampolgár vagyok egyébként2022. febr. 11. 09:10
1/9 anonim válasza:
Ott szülsz, ahol akarsz. Csak Romániában MÉG ROSSZABB az egészségügyi ellátás, mint MO-on, a helyedben átgondolnám még egyszer a témát!
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!!
2022. febr. 11. 09:13
3/9 anonim válasza:
Ha ott vagy mikor beindul, nem fognak haza küldeni. Tehát szülhetsz ott
4/9 anonim válasza:
Hol vagy biztosítva? Vagy magánba jársz Magyarországon? Ahol biztosítva vagy, oda mehetsz bármikor.
5/9 A kérdező kommentje:
Gondolom ha Romániában nem vagyok biztosítva, kell fizetnem ilyen esetben a kórházi költséget?
2022. febr. 11. 09:44
6/9 anonim válasza:
3-as vagyok. Nyáron Erdèlyben nyaraltunk. Volt egy kisebb baleset. Akkor megkèrdeztük kell e fizetni, nem kellett. Azt mondta az orvos, van Magyarországgal eggyezmèny, sürgőssègi ellàtàsra. Ha beindul a szülés, ott nincs vissza út. De biztosabb, ha felhívsz egy Román kórhàzat. Megtudhatjuk miért akarsz ott szülni? Én a határ mellett èlek, sokan onnan ide jönnek szülni, vagyis jöttek, míg lehetett orvost fogadni.
7/9 A kérdező kommentje:
A picivel otthon szeretnénk folytatni, ott albérletet sem kell fizetni(mostani alberletunk 180000), CSED-re, GYED-re nem vagyok jogosult... Valamiből meg fenn kell maradni. :) itt dolgozom amíg tudok, aztán irány haza. 😄
És egyszerűbb ott születnie, mint hordozni olyan picikén. :)
2022. febr. 11. 10:25
8/9 anonim válasza:
Lehet azóta változott, de pár éve még a terhes nő alapból biztositott, legalabbis mikor már kórházba kerül, plusz után a még 3 hónapot.
9/9 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm
2022. febr. 12. 09:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!