Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sok taxis miért nem szállít...

Sok taxis miért nem szállít vajúdó kismamákat?

Figyelt kérdés

Úgy tudom a mentőt sem lehet ugráltatni csak ha baj van, egy sima vajúdás esetén nem visznek be, mondván ők nem taxi (közvetlen tapasztalat) De sok taxi sem vállalja be az utat... Miért?

Akkor mit tehet egy kismama, ha nincs aki bevigye a kórházba?

2022. jan. 11. 23:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

A mentő be kell vigyen. Ezért vannak. A taxis viszont nem akar komplikációt, bajt, összeverezett ülést.

A taxi híváskor jelezni kell hogy szülés előtt álló kismama, és akkor csak olyan taxis nyom rá a címre, akit ez nem zavar, neadjisten maga is apa, és tudja, milyen szitu ez.

2022. jan. 11. 23:36
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Mert megtehetik, hogy megválogassák kinek nyújtsanak szolgáltatást.
2022. jan. 11. 23:59
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Mentőnek ki kell mennie, be kell vinnie és pont. ezen nincs mit ragozni, a taxis szóba sem kellene hogy jöjjön, max ha direkt A tervként azzal akar menni a kismama.
2022. jan. 12. 00:01
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem sokan nincsenek felkészülve rá és azért egy kárpittisztitás nem 5 forint.😄
2022. jan. 12. 01:06
 5/16 anonim ***** válasza:
80%

Tömegközlekedik, bevezet maga, megkér ismerőst hogy vigye be. Amúgy ritka már, hogy nincs a családban egy autó vagy szomszéd vagy ismerős.

Nyilván ha kell beviszi a mentő (olyan nincs hogy kifejezett kérésre nem küldenek autót), nemes egyszerűséggel azért nem illik, mert a szülés általában ha komplikációmentes, nem igényel helyszíni ellátást, és azért utaztatni szakembereket meg egy rakat drága gyógyszert, mert nincs autó a környéken, azért elég nagy luxus. Hozzáteszem, amikor én voltam mentős gyakorlaton, azt mesélték hogy extrém ritka a mentőben szülés, és a egyre ritkább a mentős kismamataxizás is (ez mondjuk főváros és környéke).

2022. jan. 12. 04:19
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

Vajúdás és vajúdás közt is van különbség. Nekem pl 5 perces fájásokra, amikor semmi más nem volt mellette teljesen felesleges lett volna egy mentőt riasztani. Bevitt a férjem (de akár egy szomszéd is lehetett volna, sőt ha senki se lett volna én is betudtam volna vezetni a 15percre lévő kórházba, mert igaz hogy vajúdtam, de simán tudtam mozogni, akkor még nem volt rosszabb, mint egy menstruáció...). Innen még órák teltek el a szülésig/kitolásig.

Ismerősömnek mentőt kértek, mert pár össze-vissza fájás után hírtelen elfolyt a víz és olyan fájdalmai lettek, hogy nem tudott mozdulni. Mentő ki, szuper gyorsak voltak. A szülőágyra épphogy áttették a kórházban és pár nyomásra kint is volt a baba. Rohamos szülése volt, a víz elfolyással jött az első fájás és kevesebb mint 1 óra volt. Azért látszik mekkora különbség lehet, ráadásul az én szülésem az "általánosabb", hogy a rendeződött fájásoktól még órák eltelnek, mire egyáltalán tolófájás lesz.

2022. jan. 12. 07:18
 7/16 anonim ***** válasza:
54%
Engem simán bevitt a mentő 5 perces fájásokkal. Nem tudott volna párom bevinni, mert itthon volt a nagyobb gyerekkel. Amikor hívtam a diszpécsert, nem akadékoskodtak, hogy miért nem megyek taxival vagy vmi. Rendesek voltak a mentősök is, maszkot sem kértek, felkísért a kórházi osztályra is. Szóval igenis bevisz a mentő. És nem is mindenhol van taxival, például egy faluban vagy kistelepülésen. És akkor hogyan megy be a szülni készülő nő? Tömegközlekedés is kizárva, vagy megy éppen busz, vagy nem, meg az mindenhol megáll, én még soha nem hallottam olyant, hogy egy vajúdó nő például busszal menjen be. Én legalábbis nem is tudtam volna rendszeres fájásokkal még a buszmegállóig sem elmenni. És a táskákról nem is beszélve. Igenis, a mentő ezért (is) van.
2022. jan. 12. 07:56
 8/16 anonim ***** válasza:
8%
Aki kocsi nélkül gyereket vállal, az annyit is ér.
2022. jan. 12. 08:08
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

8.

Lázár úr megérkezett!😄

2022. jan. 12. 08:32
 10/16 anonim ***** válasza:
77%
8: te is pont annyit érsz mint amennyire pontozták a válaszodat ☺️
2022. jan. 12. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!