Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kb 3 hetem van a szülésig, de...

Kb 3 hetem van a szülésig, de nagyon félek. Ti hogyan győztétek le a félelmeteket?

Figyelt kérdés

Ettől függetlenül már várom,hogy láthassam a pici fiam és hogy végre megpuszilhassam,magamhoz ölelhessem.De nagyon félek és van h annyira bepánikolok h sírhatnékom van vagy sírok is.Van vmi"módszer" ennek leküzdésére?

36+3 hetes km

2010. szept. 6. 08:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%
Egy hete szültem első kisfiamat. Nagyon féltem a szüléstől, pont azok miatt amiket leírtál. Ráadásul egyedül csináltam végig az egész terhességet, mert apuka lelépett egy másik nővel. Aztán elfolyt a magzatvíz és pörögtek az események. Én kértem beöntést, pont amiatt, hogy nehogy valami más is jöjjön a tolásnál. Teljesen elviselhető volt, pedig ettől is nagyon tartottam. Eltöltöttem egy kis időt a mosdóban és ennyi. :-) aztán pedig mikor már jöttek a fájások kértem EDÁ-t és teljesen elviselhető volt. Azt nem mondom, hogy nem éreztem a fájásokat, de minden fájásnál arra gondoltam, hogy hagyni kell fájni, hogy táguljak. Sóhajts nagyokat, nyugodtan. Nekem bevált, sikerült kitágulnom rendesen és természetes úton megszülni a picurt. Ja, és még vajúdás közben mennem kellett pisilni (bocs, hogy így írom)és mivel már nem állhattam fel, könnyítettek rajtam. El volt húzva függyőny, senki nem látott és mivel én is nagyon féltem a kiszolgáltatott állapottól még csodálkoztam is magamon, hogy ott az mennyire nem érdekelt. Egyszerűen csak sodrodsz az eseményekkel és nem lesz se kedved, se időd ezzel foglalkozni. Hidd el, tényleg így lesz. És utána sem fog az eszedbe jutni, hogy úr isten, ki látott, mit. 6 órát vajúdtam, de mintha 5 perc lett volna, és a kitolásnál meg tényleg csak arra figyelj, hogy úgy csináld és akkor, ahogy és amikor a doki mondja. Nekem teljesen pozitív csalódás volt a szülés, bár nem mondom, hogy nem fájt, de ne gondolj most még erre, aztán meg úgy is megy minden a maga útján. Sok sikert és kitartást, nem lesz olyan rossz, mint azt most képzeled. És még annyi, hogy ne kérj császárt, sokkal könyebb lesz utána, ha természetes úton szülsz.
2010. szept. 6. 15:04
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Légyszi ne pánikolj!!! Ez a legrosszabb, amit tehetsz!. Van dokid. Megbízol benne? Ha igen, akkor ne félj már előre. Az lesz, amit a doki meg a szülésznő mond. Hidd el, értik a dolgukat. Én is tartottam a beöntéstől, meg mindentől, mégis, ahogy megindultak az események, valami hihetetlen nyugalom szállt meg. Betöltött 38. héten született a fiam, éjjel arra ébredtem, hogy folyik a magzatvíz. Még megijedni se volt időm :D Textilpelust raktam képzeld a nacimba belülre, mert nem tudtam, mennyire fogok átázni, aztán irány a szomszéd város kórháza, ahol szültem. Éjjeli kocsikázás, CTG, beöntés, borotválás... Volt minden. Fájások, majdnem megharaptam a doki vállát egyszer, amikor jött a fájás :D De ott nem érdekelt semmi. Egyszerűen sodornak az események. Megbíztam a dokiban, elhittem, hogy menni fog. A szülésznő is nagyon rendes volt. Ennek a bizalomnak és nyugalomnak köszönhetem szerintem, hogy viszonylag hamar, kb a fájások kezdetétől számítva 5-6 óra múlva kezemben volt a fiam. Se gátmetszés, se fájdalomcsillapítás! 3 óra múlva már kényelmesen üldögéltem az ágyon, mintha semmi se történt volna. Persze tiszta hulla voltam, de ANYA lettem :)

Egy dologgal tudod megnehezíteni nagyon a dolgot: ha parázol, előre rettegsz! Ne aggódj. Szülni fogsz. Hagyd, hogy segítsenek, nem lesz semmi gond :)

2010. szept. 6. 17:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha tudsz, szülésznőt érdemes fogadni (kb 10-20e), mert ő az aki végig veled lesz, és minden olyanról gondoskodik, amitől pont tartasz. (hogy bánnak veled, tisztítás, stb)Egyébként ha szülésznővel beszélsz,megmondja neked, még aki nem is tud róla, mindenkinél távozik más is, ez a világ legtermészetesebb dolga, ne félj tőle. De hidd el, nem fogsz ilyesmin gondolkodni mikor ott vagy.

Csak arra gondolj, hogy működj együtt az összehúzódásokkal, ne harcolj ellenük, és minden rendben lesz.

Én nem szoktam olvasni, főleg ilyent nem,de pont szülés előtt egy könyv akadt a kezembe, Szakrális anyaság

teljesen megnyugtatott.

2010. szept. 7. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!