Mesélnétek kinek milyen volt a szülese? Nagyon fáj? első szülésem lesz kíváncsi vagyok mire számíthatok (: Természetes utat kellene választanom vagy császárt?
Attól függ,milyen dokit fogsz ki.
Ugye már nincs orvosválasztás... nem is értem hogy választanál császárt?
Fiam 2és fél éve szültem. Pokol volt. A doki siettetett mindent, nyomatta belém az oxitocint, kézzel tágitott. 16 óra alatt lett meg a fiam a magzatvíz elfolyástol. Ott azthittem meghalok.
2 honapja szültem a lányom. Semmi beavatkozás nem volt. 7óra alatt lett meg, és olyan aranyos szülésznő volt benn, rengeteget segitett, sokkal jobb volt.
28 órát vajúdtam, nem mondom, hogy minden nap újracsinálnám, de belehalni azért nem akartam. Nekem a vége volt a legrosszabb, mert sok ideig el kellett sóhajtanom a tolófájásokat, na az kínzó volt + a kitolási rész is nagyon fájt, a végén sajnos nem is tudtam már koncentrálni arra, mit mond a szülésznő, ösztönösen toltam, mikor nem lett volna szabad, szét is szakadtam rendesen a gátmetszés ellenére.
Ha lehetséges, legközelebb is természetes úton szülnék.
Minden egyes szülés más. Elmesélhetjük akár 100an a szüléstörténetünket, a tiéd egy 101.verzió lesz.
A szülést több szakaszra bonthatjuk. A látens szakban még ritkán, esetleg rendszertelenül jönnek nem túl erős méhösszehúzódások. Aktív vajúdásról akkor beszélünk, amikor gyakran, rendszeresen, erős méhösszehúzódások jönnek. Ezek az összehúzódások tolják lefelé a babát a méhből a szülőcsatornába. Ezután jön a kitolási szak. Első szülésnél az átlagos vajúdás 12-24 óra. Kórházanként eltérő a protokoll, hogy meddig engedik vajúdni a kismamát. Az is kórházanként változik, hogy a vajúdás alatt szabad-e enni-inni. A vajúdást segítő eszközök és a fájdalomcsillapítási lehetőségek is kórházanként eltérőek lehetnek. Ezekre mind a kórház szülészetén érdemes rákérdezni. Még a boldog covid előtti időkben volt olyan, hogy szülőszoba látogatás. Feltételezem most nincs ilyen. Próbálj telefonom vagy e-mailben érdeklődni.
Hidd el, rendben lesz minden. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!