Vannak itt február végére / március elejére kiírt kismamák? Szerintetek addigra normalizálódik a helyzet?
Sajnos az első fiamat a covid kellős közepén szültem, mégegyszer nem szeretném azt átélni, amit akkor..
szerintetek van rá esély, hogy a második babámat normális a körülmények között tudok majd világra hozni?
Ti hogy gondolkoztok erről?
Ahogy Én szültem (megyeszékhely) az egész szülészetet átpakolták egy nagyon-nagyon régi épület tetejére, ahol konkrétan undorítóak voltak a körülmények.
Mind ezt csak azért, mert a szülészet lett a 'covid' részleg, így aztán a szülő nők és a babák lettek kipaterolva..
A rendes hely nemrég lett felújítva, végre méltó az újszülött részleghez. 2-3 ágyas szobák vannak, hozzájuk tartozó fürdővel. Normális műtők, rendes szülőszobák, ahol van lehetőség egyedül vajúdni apukával..
Ezekkel szemben az 'ideiglenes' hely: egy szobába 6 anya + 6 baba. Folyosónként 1(!) fürdő. Szülőszobán egyszerre 5-en is lehetnek bent, paravánnal elválasztva. Kísérő kizárt a többi anyuka miatt..
A higiéniát hagyjuk, Én császáros voltam, ami a felkeléskor akaratlanul is 'kijött' belőlem, az távozásomkor (1 hetet töltöttem bent) ott volt az ágyam mellett oda száradva :)
Remélem, hogy betegjogi biztosnál tettetek panaszt, mert covid alatt is kötelező lett volna biztosítani az 1 kísérő jelenlétét, és azt nyilván úgy, hogy mások jogai se sérüljenek, tehát nem tehettek volna ilyen helyre titeket.
Második körben érdemes ez esetben konkrétan a kórháztól érdeklődni, hogy a saját osztályán zajlik most a szülés, vagy a covid miatt esetleg megint át kellett-e helyezni. Nyilván ezt ne most, hanem december végén, január elején érdeklődd meg, előtte meg, ha van a szülészeten jártaknak fb csoportja, akkor próbálj ott tájékozódni.
Ezt nagy sajnálattal veszem tudomásul :(
Sajnos pont a héten költözött megint az a lepra tanyára a szülészet, de kicsit nagyon mélyen azért reménykedem benne, hogy hátha-hátha vissza megy, mire nekem mennem kell.. a remény hal meg utoljára.
Panaszt senki nem tesz senkinél, nem is tett sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!