Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz, hogy -6os szem felett...

Igaz, hogy -6os szem felett nem javasolt a természetes szülés?

Figyelt kérdés
Nekem -7es a szemem, és azt mondták, így már nagy a kockázat, hogy az erőlködéstől nagy mértékben romlik, esetleg teljesen el megy a látásom. Még nem vagyok terhes sem, de már tervezzük, és régóta érdekel ez, mivel én a természetes szülést preferálnám, ha ott tartanék.

2021. okt. 4. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz. Nyáron szültem, -8,5-esek a szemeim. Munkaalkalmasságin megkérdeztem a szemészt, egy idősebb doktornő volt, ő azonnal rávágta, hogy császár. A nőgyógyászom azt mondta, ez régen volt így, az ő rövidlátó sógornője 3 gyereket szült természetesen. Elmentem egy másik szemészhez, egy fiatal nő volt, ő is szemüveges volt és szintén terhes, tehát mindkét oldalról ismerte a problémát. Ő is azt mondta, hogy ma már a szemfenék állapotát vizsgálják, önmagában a magas dipotria nem okoz gondot a szülésnél.

Ha terhes leszel, érdemes megnézetni a szemeidet, ha aggódsz emiatt.

2021. okt. 4. 15:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A szemfenék állapotát nézik, nem a dioptriát. De el lehet menni egy szemészhez terhesen, aztán ad hivatalos javaslatot. Van barátnőm, akinek nagy a nyomás a szemében (genetikai probléma miatt), ezért lett császáros, közben meg nincs is szemüvege.
2021. okt. 4. 15:55
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor van remény. :)

El fogok menni időben szemészhez, csak kíváncsi voltam, volt-e már valaki ilyen helyzetben.

2021. okt. 4. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, anyukámnak -6,5 és -7, 3 gyereket szült természetes úton.
2021. okt. 4. 16:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 7-es a szemem, simán szültem, nem is romlott meg semmi.
2021. okt. 4. 17:52
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
Szia. Nekem is nagyon rossz a szemem. Terhesen voktam szemfebek vizsgalaton. Szemész javaslattal szültem természetesen
2021. okt. 4. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
nem csak a szemfenék állapota fontos, vannak, akiknél megnyúlt a szem tengelye, és erőlködés hatására leválaszthatja a retinát.
2021. okt. 4. 19:53
 8/11 anonim ***** válasza:
-13 es -5,5. Termeszetesen szultem. Az orszag egyik legjobb kontaktologusa mondta,hogy ez egy regi szokas volt,hogy szemre fogtak a csaszart,de mar egy ideje rajottek,h alaptalanul. Ugyan ugy lehet rossz a szemnyomasa egy jolatonak,vagy egy kisse rosszul latonak,mint pl nekem.
2021. okt. 4. 22:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Annyi meg,hogy a szemed mindenkepp csukd be nyomas kozben,de ez nem csak rank szemuvegesekre/kontaktlemcsesekre igaz,mindenkinek be kell csuknia. Anyosom,akinek tokeletes a latasa nem csukta be,hetekig be volt verezve a szeme.
2021. okt. 4. 22:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Semmi köze a szemnyomáshoz, 8.

Nagyfokú myopiánál a szem tengelye megnyúlik, és eeőlkődés hatására leválaszthatja a retinát. Nem csak a szülés, de fordított testhelyzet (fejenállás, kézenállás, bukfenc), emelés hatására is megtörténhet.

Soha nem a szemnyomáson múlt a döntés, hanem azon, hogy milyen állapotban van a szemfenék, mennyire kell tartani a leválásától.

2021. okt. 4. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!