Anyukák, ki milyen betétet használt szülés után?
Most tartanám a nagybevásárlást, de teljesen elvesztem a kínálatban.
Melyik márka jobb, vagy van-e különbség? Tena vagy a Jessa vagy már van az Alwaysnek is inkontinencia betét...
Esetleg nadrágpelenka?
Ti miket használtatok és mennyit?
Köszönöm a segítséget!
Tena Pants, hiába “ciki” a felnőtt pelus ennél kényelmesebb megoldás nincs és ráadásul egyetlen egyszer sem ázott. A szobatársam valamilyen betétet vitt és teljesen szétázott az ágyneműje, utána tőlem kérdezte, hogy nálam mi van, hogy patyolat tiszta mindenem. Ajánlottam neki a betétet de nem egyezett a méretünk ezért a férjével hozatott be végül, utána neki sem volt balesete.
Én egy 9-es csomagot vettem (amúgy a férjem javaslatára :D), ebből most megnéztem és 4 db maradt, most várjuk a második babánkat, ezeket az ő születése utáni napokon fogom elhasználni.
Engem eléggé kicsinált a szülés, vákummal fejezték be, ami nagyon roncsol kívül-belül - hetekig fogytak a betétek, sok tapasztalatra tettem szert. :)
Duchesse M-es pelenkabugyival kezdtem, az a Müller sajátmárkása. Ez a legolcsóbb, a dm-es jön utána, a Rossmann-os meg a legdrágább, mind ugyanolyan, a dm-es annyiban különbözik, hogy idétlen fodrok vannak rajta - én besírtam tőle, férjem a hasát fogta a röhögéstől. Ilyenről van szó: [link] Ezeket ugyanúgy oldalt szét lehet tépni, mint a Tenát, kényelmes, sokat felvesz, nem szivárog, nem ragad a sebbe.
Az első napokban, amíg mozogni is alig bírtam, a fentieket használtam, majd inkontinenciabetét-rögzítő bugyira és inkontinencia betétekre váltottam. Ilyen bugyit szintén a Müllerben vettem (Duchesse MED) - 3 db volt kb. 1000 Ft, mosható poliészter "rövidnadrág". Majd épp az ürülő váladék/vér mennyiségétől függően használtam drogériás sajátmárkás inkontinencia betéteket: éjszakára nagyobbat, nappal több kisebbet, idővel csökkentve a méretüket. A végefelé próbáltam eü (menstruációs) betétre váltani, de valahogy abba sokkal jobban befülledtem. Amikor már vér nem ürült, próbáltam naponta több órát bugyi nélkül tölteni, ilyen alátéteken, mint ez is: [link] vagy ez [link] - gyógyszertárban darabra árulták.
Neked könnyebb utat (gyorsabb felépülést) kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!