Milyen az első szülés?
Fél nyolckor 10 perces fájásokkal keltem. Ezek 11 körül lettek 5 percesek. 14:20-kor a kezemben volt a fiam.
Fájások 1-1.5 percig tartottak, a két fájás között nem volt semmi (vagyis de, mert nekem ment a hasam közben).
Úgy a 3 perces fájásoknál, meg a kitolásnál éreztem, hogy meghalok, de az kb fél óra volt
Egyrészt ez mindenkinek más. Van aki "megússza" egy 4 órással, van aki napokig szenved.
A szülésnek több fázisa van, ennek olvass utána. A vajúdás alatt x percenként jelentkeznek fájások amik x ideig tartanak. Nekem pl 10 perces fájásokkal kezdődött ami pár másodpercig tartott. Ez azt jelenti hogy 10 percenként fájt egy nagyot mondjuk fél percig.
Ahogy közeledik a kitolás szakasz (amikor kitolod a babát) Ezek a fájások egyre sűrűbbek lesznek, és saját tapasztalat alapján egyre tovább tartanak.
Nekem a vajúdás 10 órán át tartott, az utolsó 2 óra kegyetlen fájdalom volt, abban a 2 órában már 2 percenként voltak fájások. A kitolás csak 1,5 óra volt, nekem az már nem fájt, inkább megkönnyebbült érzésem volt, de ez egyenként változik, van akinek a kitolás a rosszabb.
Egész végig fájt gyakorlatilag, de a vajúdás messze pokolibb szerintem. Az idő mulasat én nem érzékeltem, kB mintha 5 perc lett volna az a nap.
Szülés után volt az aranyóra, amikor baba anya apa együtt van egy picit, de utána engem küldtek zuhanyozni, majd fel a szobába, és hozták is a fiam, pihenni talán csak az az egy óra volt, illetve miután hazamentem 4 nap múlva, akkor pihentem, addig egy percet se.
Mindenkinél más. A mi családunkban a nők a "hirtelenszülő" típusba tartoznak. Anyám éjjel 3-fél 4 körül kezdett folyamatosan wc-re járni, pár alkalom után apukám megunta, szólt nagymamámnak, azonnal bejuttatták a kórházba és én hajnali 4-kor már kint voltam.
Fiammal lassan csordogáló magzatvíz miatt mentem be pénteki napon, bent tartottak. Fájásaim nem voltak. Szombaton reggel 9-kor burkot repesztettek, 10.30-kor megszületett.
De nyilván nem ez az általános, viszont nem lehet előre tudni, hogy kinek milyen lesz. Hiába pontozták le sokan az #1 válaszolót, sokminden tényleg fejben dől el.
Nekem inditottak, 11.30kor kaptam az oxit, 14.00kor volt burok repesztes, 17.30kor megszuletett a kisfiam😊
Igaz nagyon nehezen mert tobb mint 4kg volt (nem csaszaroztak) de utolag visszagondolva nem volt veszes🤷🏽♀️
En nem a fajdalomtol feltem, hanem hogy komplikacio lesz, hala Istennek nem lett. 😊 de teny hogy kozben nem fogsz tudni ilyeneken gondolkozni a fajdalomtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!