Ha elfolyik a magzatvíz hogyan tovább?
Sziasztok
36 hetes vagyok, első baba és eléggé aggódom és félek így a szülés közeledtével 😬
Most leginkább azon gondolkodom ha elfolyik a magzatvíz hogyan tovább?
Azonnal kórházba kell rohanni? Vagy még le lehet gyorsan zuhanyozni otthon?
A kórházba ha a párom visz be csak simán sétáljak be és mondjam hogy jöttem szülni?
A párom egyből a sok cuccommal kísérjen fel a szülészetre vagy először várjuk meg még megvizsgálnak, hogy nem e küldenek mégis haza?
Nekem elfolyt a magzatvíz éjfélkor. Az összes, mint a filmeken.
Felhívtuk a szülészetet, azt mondták, menjek be azonnal.
Kijött értem a mentő.
(megszülni viszont nem tudtam 11 óra vajúdás és sok oxitocin ellenére sem, nem tágultam semmit. Császár lett.)
Szintén első baba, szintén 36. hét. Nekem úgy mondták, nem kell hanyatt-homlok rohanni, egy zuhany még belefér, de mondjuk mi másfél km-te lakunk a kórháztól.
A szülésfelkészítőn azt mondta a színésznő, hogy csak besétálok, hogy elfolyt a magzatvíz. A cuccod addig maradhat a kocsiban.
Nekünk körülbelül 15 percre van autóval a kórház. Nekem szivárogni kezdett, zuhanyoztam, épp jött haza a férjem, ő is letusolt (én küldtem, mondván ha ott leszünk reggelig, kényelmesebb lesz neki) és utána indultunk. Ez nagyjából fél óra volt így még otthon. Beértünk, fájásaim még nem voltak, viszont koszos volt a magzatvíz (otthon még átlátszó) így jó hogy indultunk. Nekem azt mondták, hogy magzatvíz esetén mindenképp kórház amint lehet, mert ugye nem tudni hogy előre esik-e a köldökzsinór vagy bármi.
Egy zuhany mindig belefér szerintem. Csak akkor nem, ha látod, hogy koszos a víz vagy véres. Fájásokig sose várj otthon! Zuhany és irány, ha minden rendben van.
Éjfélkor elfolyt a magzatviz
Hivtam a szülésznőt,mert én is szinte remegtem,hogy mi a teendő,féltem
Lezuhanyoztam,férjem addig bepakolt az autóba,10percre van a kórház,és bementünk fél 1re a kórházba
Reggel 9órakor meg is született a kislányom
Fájásokra ne várj,ha elfolyik a magzatviz,zuhanyozz le,és irány a kórház,ha látod,hogy sötét a viz,akkor meg azonnal befele
Sajnos egy utcabeli lánynak elfolyt a magzatviz,vártak a kórházba indulással kb.12órát....baba nélkül jöhettek haza
Azóta is kezelésre szorul,mert nem tudja feldolgozni a történteket,mert kerek perec a doki is megmondta,tilos várni a fájásokat,ha elfolyik a magzatviz max 1 órán belül a kórházban kell lenni,sőt neki nagyon sötét volt a magzatviz...és várta a fájásokat...
Csak azért irtam le,mert ez nekem is tanulságos volt,szülésem elött történt ez az eset 3 héttel
Sőt nekem még vér is volt a magzatvizbe,illetve én azt láttam,utána kiderült,hogy a tágulástól véreztem
Könnyű szülést,minden rendben lesz,jó egészséget
Az is lehet,hogy simán fájásokkal indul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!