Mohácson és Pécsen milyen a szülészet? Mik a különbségek?
Ott dolgozók milyenek?
Mit kell vinni a szüléshez? Mit az osztályra? (Ruha, textilpelus, pelenka, törlőkendő, köldökápolás, fürdetés...)
Pécsen a picinek elég a popsitörlő és pelenka, mivel a ruhákat hajlamossak ellopni a szobatársak, vagy összekeveredhetnek az ottaniakkal.
Hazahozós ruhát nekünk a férjem hozott be. Tápszert, cumisüveget, mellszívót, textilpelust, fürdetőt, popsikenőcsöt biztosítanak. (Persze mindenből lehet sajátot használni)
Én mindkettőről tudok nyilatkozni.
elaő 2 gyermekem Mohácson,a harmadik Pécsett született.
Mohács pici családias, a mostani új osztályvezető nekem nem szimpatikus, de úgy tudom nagyon természetes szülés híve.
Sajnos nem az én dokim vezeti már az osztályt. De neki köszönhető, hogy a mohácsi szülészet felkerült a térképre országosan.
A nővérkék nagyon aranyosak, segítőkészek. Róluk csak jót tudok mondani. Az osztály modern felszerelt. A kaja türhető bár muszáj vinni ha nem akarsz éhen halni.
A babának ruhát adnak, pelust popsitörlőt kell vinni.
Normál esetben apuka is megfürdetheti a babát. Ő is kaphat bőrkontaktust. A baba végig veled lehet.
Van külön rooming szülőszoba ami csak komplikáció mentes terhesség mellett lehet ingyenesen igénybe venni.
Pécs most decemberben szültem covid alatt, 3 hetet voltam bent. Nem tudom alapban ilyen vagy csak a covid miatt, de a patológia katasztrófa volt. Lepukkadt.
A csecsemős osztályon a fiatal nővérkék nagyon aranyosak, 1 idős nő van csecsemős aki nem oda való.. Moháccsal ellentétben itt a szoptatásban jobban segítenek, itt nővérke fürdeti szigorúan a babát. Ruhát itt is adnak csak pelus popsitörlő kell, a baba itt is végig veled lehet.
Én mindhármat császárral szültem. Mohácson nem sietnek lábra állítani, Pécsen 6 óra után kipattintanak ha megy mint a szart,segítenek lezuhanyozni, onnan meg tiéd a baba lásd el, csak a vizsgálatokra viszik el.
Én mindkét helyre vittem saját mellszívót. Textilpelust,saját kis plédet. Saját cumisüveg.
Haza hozóst és a hordozót hazamenetel napján hozza férj.
Ha van valami extra gyógyszered jobb ha viszed.
🤷♀️ Én örültem. Mohácson az elsőnél komplikációk miatt 18 óra telt el mire lábra mertek állítani.. Durva összenővéseim is lettek. A vastagbelem megcsavarodott - ez csak a 2.csmnél derült ki. 2 órát műtőttek.
A másodiknák szintén 12.óra bőven. Megint csak összenővések de most nem olyan durván. Ellenben bélgyulladást kaptam.
Pécsett meg eleve enyhe gyulladt béllel műtőttek,itt meg a felszivódó varratot toleráltal rosszul és begyulladt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!