Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés közben szoktak pukizni...

Bingo89 kérdése:

Szülés közben szoktak pukizni a kismamák?

Figyelt kérdés

2021. júl. 1. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%
Mért nem adnak manapság beöntést, kedves szülésznő! 30 éve még az volt!
2021. júl. 2. 18:42
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kötelezni senkit nem lehet ma már rá (szerencsére, nem is értek vele egyet, hogy mindenkit leborotváljanak meg beöntést adjanak), de nálunk lehet kérni.

Én el szoktam mondani, hogy miért van, mi az előnye, de mindig az anyuka dönt.

Nem is feltétlenül szükséges, sokan úgy jönnek be, hogy 2 napja étvágytalan és egész nap hasmenése volt. A szervezet készül a szülésre, van akinél így mutatkozik.

Ha meg nem kéri, és baleset van, nem történt tragédia, kap új lepedőt meg letöröljük, és kész. Csak amiatt írtam, hogy azért nem totál semlegesen viszonyulunk hozzá, mert ez azért nem igaz. Székletet takarítani undi, ez van. Megcsináljuk szó nélkül, ez is a munkánk része. Aki szülni készül ne érezze kellemetlenül magát, ez teljesen normális, élettani dolog, sokakkal megesik. Ha mégis aggódik, kérjen beöntést. Egyáltalán nem olyan rossz élmény mint ahogy ijeszgetik az embert vele.

2021. júl. 2. 19:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Milyen érzés a beöntes? 😳
2021. júl. 4. 07:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 1x kaptam, vakbélműtét előtt. Semmi extra, kicsit feszít míg megy be a víz, utána meg mintha nagyon sürgős hasmenésed lenne. Mivel konkrétan a wc-ben csinálták, annyi volt, hogy a nővér amint végzett magával a beöntéssel kiment, én meg wc-ztem és kész.

Nem fájt meg semmi ilyesmi.

2021. júl. 4. 10:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
En kaptam szules elott beontest, de akkorra mar olyan fajasaim voltak, hogy semmit nem ereztem azokon kivul. Ki kellett totyogni vele a wc-re es visszatartani 1-2 percre. Nem volt egyszeru, mikozben jott a kovetkezo fajas. Viszont nekem ugy beinditotta a dolgot, hogy beontes utan mindjart beindult a kitolasi szakasz, szoval nem volt hiaba.
2021. júl. 4. 12:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Annyit kattogtam én is ilyen dolgokon.. Vajon történik-e baleset, túl hangos leszek-e stb. Nem szerettem volna kellemetlenséget okozni senkinek. De az az igazság, hogy ott, abban a helyzetben, eszembe sem jutott ezen tűnődni, a fájások miatt gondolkodni sem voltam képes. :) Habár nekem hasmenésem volt napokig..
2021. júl. 4. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!