Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy működik a szülésnél?

Hogy működik a szülésnél?

Figyelt kérdés

A Bajai kórházhoz tartozunk,az is van közelebb, de Kiskunhalason szeretnék szülni.

Ha már ott tartunk, és mentőt hívok, akkor nyilván nem mondhatom neki, hogy hova vigyen, elvégre az nem taxi.

Választott orvos elvileg most nem lehet,nincs akit felhívjak.

Ilyenkor mi a teendő?

Törődnek bele, hogy Bajára visznek, vagy van más opció?

Köszönöm

2021. jún. 28. 08:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos oda visznek ahova területileg tartozol.
2021. jún. 28. 08:24
 2/19 anonim ***** válasza:
51%
Nekem problémás volt a terhességem, így mindenképpen a saját orvosomnál akartam szülni, nem a területileg illetékes kórházban. Az orvosomtól kaptam egy (ha jól emlékszem) kórházi befogadó nyilatkozatot, így abba a kórházba vitt a mentő (nem sokkal volt messzebb, mint a területi). Nem tudom, hogy ez most is müködhet-e. Kérdezz rá az orvosodnál.
2021. jún. 28. 08:34
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

2-es nincs orvosa.

Kérdező a mentő a területileg illetékes kórházba fog vinni, ha a másik intézményben akarsz szülni, akkor ne mentőt hívj, hanem kocsival menjetek (bár nem tudom milyen messze lenne, biztonságos lenne-e annyit autózni). Ha beesel, hogy megindult a szülés, akkor nagy valószínűséggel nem küldenek el.

2021. jún. 28. 08:38
 4/19 anonim ***** válasza:
77%
Én Baján szültem, nekem nem volt panaszom rájuk. Volt 1-2 merevebb csecsemős, de a többség normális volt, megmutatták, hogy kell fejni, de adtak pótlást is, ha kellett. A szülésznőm rettenetesen aranyos volt. Egy hetet bent voltam szülés előtt és még 4-et utána, nekem pozitív tapasztalataim vannak Bajával. Halason max úgy tudnál szülni, ha valaki bevisz akkor mikor már beindult a buli, nem hiszem, hogy elzavarnának csordogáló vízzel vagy 5 perces fájásokkal, de ha nem odajártál gondozásra, lehet csúnyán fognak rád nézni.
2021. jún. 28. 08:42
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha aktìv vajùdàsi szakaszban vagy ès autòval (mentőt amùgy sem èrtem) bevisznek, nem küldenek sehonnan haza. Tehàt abba a kòrhàzba mèsz, ahol akarsz.
2021. jún. 28. 09:12
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
a megoldás: nem kell mentőt hívni, autóval kell bemenni oda, ahova akarsz
2021. jún. 28. 09:16
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván nem hívsz mentőt, hanem bemész oda, ahova akarsz.
2021. jún. 28. 09:47
 8/19 A kérdező kommentje:

Ultrahangra Kiskunhalasra járok.

A nőgyógyászom Kiskunmajsán rendel (onnan költöztem el, de a közelben nem találtam olyan szakorvost, aki endokrinológus és nőgyógyász is)

Most Császártöltésen lakom, ezért van Baja közelebb.

Köszönöm a segítséget, átgondoljuk, hogy Baja legyen-e akkor, vagy megyünk kocsival Halasra.

2021. jún. 28. 10:27
 9/19 anonim ***** válasza:
48%
még mindnig nem értem miért kéne mentőt hívni ha van kocsitok. van nekik elég dolguk is, szülésre be lehet menni kocsival is, nem kell a mentősök idejét rabolni
2021. jún. 28. 10:32
 10/19 A kérdező kommentje:

Azért, mert a kocsi napközben a párom munkahelye előtt áll, és 40 perc alatt ér onnan haza.

Másik 40, mire bármelyik kórházig elérünk...

Ennyi erővel inkább üljek fel egy menetrend szerinti buszra, ugye? Erre gondoltál? Vagy szüljek otthon, hogy ne terheljem ezzel az egészségügyet?

Igazán nem értem, miért vagy ilyen rosszindulatú..

2021. jún. 28. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!