Ha valami baj van a szülésnél, azonnal visznek császározni? Ez hogy működik?
Kitolás közben már nincs császárra lehetőség, mert akkor a baba feje már a szülőcsatornában van. Akkor máshogyan segítenek rá, ha kell.
A sürgősségi császárra csak a kitolást megelőző szakaszban van lehetőség, és nyilván akkor csinálják, ha indokolt.
Több oka lehet. (Pl. baba nyakán a köldökzsinór, vagy fájásgyengeség van, vagy a baba szíve lelassul stb.)
nem, akkor már nem lehet visszatolni-húzni a méhbe, hogy pocin keresztül vegyék ki.
hasba könyökölve, szívva, fogóval, vágva, stb, de gyorsan kiszedik :/
szerintem ne így indulj neki, minden rendben lesz, tudod, csak pozitívan! :)
Nekem leesett a fiam szívhangja 100 alá, tehát azonnal cselekedni kellett, de még nem voltam rendesen kitágulva. Viszont tolófájásom volt.
Így az ügyeletes tágított, a dokinőm meg térdelt a hasamon, hogy kint legyen a fiam mihamarabb.
Én hálás vagyok neki, hogy nem császározott.
Szóval orvos függő, meg "baj" függő. Azért az elég tág fogalom, hogy "baj van szülésnél". mert nagyon nem mindegy mi az. De kitolásnál már semmiképpen nem császároznak.
engem így műtöttek, altatásban.
tolófájások közben elviselni, hogy lekötöznek... megfizethetetlen élmény :o
pedig centik kellhettek, amikor odanyúltam, éreztem a buksiját, haját.
Aztán kiderült, hogy tényleg centik kellettek volna. A köldökzsinór hosszához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!