Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valami baj van a szülésnél,...

Ha valami baj van a szülésnél, azonnal visznek császározni? Ez hogy működik?

Figyelt kérdés
Tehát a kitolás szakaszban,ha vmiért nem tud kijönni a baba,akkor ott a tolófájások közepén szólnak,hogy császár lesz? És ezután mi történik?
2016. febr. 7. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Kitolás közben már nincs császárra lehetőség, mert akkor a baba feje már a szülőcsatornában van. Akkor máshogyan segítenek rá, ha kell.

A sürgősségi császárra csak a kitolást megelőző szakaszban van lehetőség, és nyilván akkor csinálják, ha indokolt.

Több oka lehet. (Pl. baba nyakán a köldökzsinór, vagy fájásgyengeség van, vagy a baba szíve lelassul stb.)

2016. febr. 7. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Én közel 1 órája nyomtam, de a baba nem akart egy pontnál tovább jönni, emellett többször leesett a szívhang (majd rendeződött), így közölte a doki, hogy császár. Hirtelen a szülésznőm valamit borotvált még rajtam a műtéthez, néhány perc múlva már jött az anesztes pár kérdéssel, aztán aláírattak néhány papírt és már toltak is a műtőbe. Kicsit összefolytak az események, mert jöttek még a tolófájások és szinte fetrengtem az ágyon. A műtőben 2 fájás között bebökték az érzéstelenítőt, majd mintha elvágták volna a fájdalmat, nagy megkönnyebbülést éreztem és onnantól már jó kedélyűen beszélgettünk, majd szépen kivették a gyerkőcöt. :)
2016. febr. 7. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:

nem, akkor már nem lehet visszatolni-húzni a méhbe, hogy pocin keresztül vegyék ki.

hasba könyökölve, szívva, fogóval, vágva, stb, de gyorsan kiszedik :/

szerintem ne így indulj neki, minden rendben lesz, tudod, csak pozitívan! :)

2016. febr. 7. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem leesett a fiam szívhangja 100 alá, tehát azonnal cselekedni kellett, de még nem voltam rendesen kitágulva. Viszont tolófájásom volt.

Így az ügyeletes tágított, a dokinőm meg térdelt a hasamon, hogy kint legyen a fiam mihamarabb.

Én hálás vagyok neki, hogy nem császározott.

Szóval orvos függő, meg "baj" függő. Azért az elég tág fogalom, hogy "baj van szülésnél". mert nagyon nem mindegy mi az. De kitolásnál már semmiképpen nem császároznak.

2016. febr. 7. 22:08
 5/5 anonim ***** válasza:

engem így műtöttek, altatásban.

tolófájások közben elviselni, hogy lekötöznek... megfizethetetlen élmény :o

pedig centik kellhettek, amikor odanyúltam, éreztem a buksiját, haját.

Aztán kiderült, hogy tényleg centik kellettek volna. A köldökzsinór hosszához.

2016. febr. 8. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!