Hogy zajlik a programozott császármetszés?
Mint egy tervezett műtét. Nincs vajúdás előtte. Hisz lehet, hogy egy hét múlva indulna meg a szülés, ha nem császároznának meg.
Beöntést adnak előtte. Aznap már biztos nem lehet enni.
Nálunk így zajlott:
Előző nap reggel be kellett feküdnöm a kórházba. Az nap nem is igazán történt semmi, 1x mentem el NST-re.
Este 6 órakor be kellett vennem egy savlekötőt, illetve adtak egy hashajtó kúpot (semmiféle beöntés nem történt!!!). Este 6-tól nem lehetett enni, éjféltől nem lehetett inni sem már. Reggel újra savlekötő, hashajtó kúp.
Elvittek a műtőbe, gericbe beadták az érzéstelenítőt, megtörtént a császár metszés, Én 9kor mentem, délután 5-kor állítottak fel, addig feküdtem, a fejemet szigorúan tilos volt emelni.
Utána letusoltam, kiszedték a katétert (amit egyébként nekem már az érzéstelenítés után tettek be, így nem éreztem belőle semmit).
Éfélig ehettem.
Lezuhanyoztam.
Nem kértem beöntést!
fél 8kor lekisértek a szülőszobára! Ott találkoztunk férjemmel 3 hét után. Előkészítettek. Kanül, infúzió katéter. Átbeszéltük az orvossal az előző 2 sürgősségi császáromat, az akkori komplikációkat. Aztán mentünk a műtőbe.
Lehet kerni gyengéd császárt, ami magától indul be, s amikor vajúdtál kicsit akkor visznek a műtőbe.
Ez akkor lehetséges, ha az orvos is benne van.(pl nem harántfekvésben fekszik, nincs nyitott méhszáj, stb stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!