Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt olyan, hogy megfordult a...

Volt olyan, hogy megfordult a babaja valakinek az utolso elotti pillanatban?

Figyelt kérdés

Ma tudtam meg hogy a Kismanom es en bekerultunk abba az 5%-ba amit farfekvesnek hivnak. 36 vagyok ezert aztan nem is engedik megszulnom a babat. Olyan szepen vertex volt eddig. Fejjel lefele, ahogy azt kell. Most van 10%-om meg 2 hetem...ha nem fordul, akkor csaszar...

Volt valaki ilyen helyzetben? Van itt valaki akinek megfordult? Olyan, akinek nem fordult es ezert szult csaszarral?

2010. aug. 25. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem nekem, hanem az egyik rokonomnak fordult be, miközben tolták a műtőbe. Észrevették és visszatolták, sikerült is a hüvelyi szülés.

Nagyon ritka az ilyen, inkább próbálj lelkileg a császárra készülni.

2010. aug. 25. 17:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Barátnőmnek a 39. héten fordult csak be. Előtte keresztbe feküdt. Túlhordta, a 42. héten szülte meg hüvelyi úton (4kiló feletti babát).
2010. aug. 25. 17:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Ugy megfordult a Pici, hogy a feje a bordaimnal van. A doki nagyon rendes volt meg oszinte. Igazabol total kibuktam rajta. Tudom, hogy vannak akik orulnek ha nem kell orakon keresztul vajudniuk de engem ez elkeserit. Most aztan nem tudom menjek-e szulesfelkeszitesre az utolso pillanatban vagy sem, hogyan is alljak a dolgokhoz...? Soha eletemben nem mutottek...jobban felek a csaszartol mint a szulestol!
2010. aug. 25. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia!Az én kicsi lányom is farfekvéses volt,és már kezdtem belenyugodni a császárba,de az utolsó előtti napon megkönyörült rajtam,és megfordult:)Lehet,hogy szerencséd lesz neked is,beszélj sokat a babáddal,hátha meghallgat.Sok sikert ,és egészséget kívánok!
2010. aug. 25. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 38. héten fordult meg egyik éjszaka. Mondjuk ekkor engem még nem is riogattak császárral, a 36-on meg pláne nem kéne. Még bármi lehet....
2010. aug. 25. 22:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia

Én is ilyen helyzetben voltam a második babámmal. A 35. heti UHán fejvégű volt. A 36. héten menten NST-re ahol kiderült, hogy az én drágám megfordult és faros :-(

A doki közölte, ha nem fordul meg, akkor a 38. héten indítja a szülést, mert az első baba 4,5 kiló felett volt, így esélyem sincs hüveli úton farost szülni.

Pénteken töltöttem a 38. hetet, de mivel a farosságon kívül semmi bajom nem volt, és az elsőszülöttemnek szombatra esett a szülinapja, megbeszéltük, hogy csak hétfőn reggel megyek (éhgyomorra) és akkor hétfőn túl is leszünk rajta.

Vasárnap este beleültem egy nagy kád vízbe (most már akár el is indulhat a szülés címmel), annyira, hogy nyakamig ért a víz. Kb. 2 órát relaxáltam (néha engedtem meleg vizet), mikor a párom szólt, hogy most már ideje pihenni, mert holnap hosszú napunk lesz.

Reggel a nagylányt átvittük mamához, irány a kórház!

Első vizsgálat, az én okos kis tündérem megfordult!!!!

Mehetünk haza :-D

Annyira jól érezte magát, hogy 2 héttel túlhordtam, 42. hétre 4980 grammal születetett, de fejjel kifelé :-D

A doki azt mondta, hogy a babák könnyebben megfordulnak, ha az anyuka vízben ül, legyen az kád/medence. Az a lényeg, hogy a hasat teljesen ellepje.

Nekünk bevált :-D

Én sem hittem az ilyen történeteknek, mikor én jártam ebben helyzetben, főleg, mivel mindenki azt mondta, hogy a nagy babák nem tudnak már megfordulni.

Az enyém erre is rácáfolt :-D

Kitartás, beszélgess sokat a babával!

De az is lehet, hogy ő tudja jobban miért szeretne faros maradni. Akkor keresd a császáros szülés pzitívumait. Nekem akkor fordult meg, mikor őszintén megbékéltem a császár lehetőségével.

2010. aug. 26. 07:36
 7/8 A kérdező kommentje:

Az is lehet, nagyon el voltam kenyeztetve azzal, hogy mindig csak azt hallottam a dokitol, hogy minden rendben a Babaval...hat igy, hogy aludtam ra egyet mar ugy vagyok vele lesz ahogy lesz, csak egeszseges legyen! Kismano tegnap is porgott mint a rotor...

Nagyon szepen koszonom a megnyugtato valaszokat!

2010. aug. 26. 13:55
 8/8 anonim ***** válasza:
nekem a dokim mesélte egyszer, hogy egy baba végig faros volt, ezért megcsászározták az anyát. Mikor felnyitották, akkor vették észre, hogy az utolsó pillanatban megfordult.
2010. aug. 26. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!