Volt olyan, hogy megfordult a babaja valakinek az utolso elotti pillanatban?
Ma tudtam meg hogy a Kismanom es en bekerultunk abba az 5%-ba amit farfekvesnek hivnak. 36 vagyok ezert aztan nem is engedik megszulnom a babat. Olyan szepen vertex volt eddig. Fejjel lefele, ahogy azt kell. Most van 10%-om meg 2 hetem...ha nem fordul, akkor csaszar...
Volt valaki ilyen helyzetben? Van itt valaki akinek megfordult? Olyan, akinek nem fordult es ezert szult csaszarral?
Nem nekem, hanem az egyik rokonomnak fordult be, miközben tolták a műtőbe. Észrevették és visszatolták, sikerült is a hüvelyi szülés.
Nagyon ritka az ilyen, inkább próbálj lelkileg a császárra készülni.
Szia
Én is ilyen helyzetben voltam a második babámmal. A 35. heti UHán fejvégű volt. A 36. héten menten NST-re ahol kiderült, hogy az én drágám megfordult és faros :-(
A doki közölte, ha nem fordul meg, akkor a 38. héten indítja a szülést, mert az első baba 4,5 kiló felett volt, így esélyem sincs hüveli úton farost szülni.
Pénteken töltöttem a 38. hetet, de mivel a farosságon kívül semmi bajom nem volt, és az elsőszülöttemnek szombatra esett a szülinapja, megbeszéltük, hogy csak hétfőn reggel megyek (éhgyomorra) és akkor hétfőn túl is leszünk rajta.
Vasárnap este beleültem egy nagy kád vízbe (most már akár el is indulhat a szülés címmel), annyira, hogy nyakamig ért a víz. Kb. 2 órát relaxáltam (néha engedtem meleg vizet), mikor a párom szólt, hogy most már ideje pihenni, mert holnap hosszú napunk lesz.
Reggel a nagylányt átvittük mamához, irány a kórház!
Első vizsgálat, az én okos kis tündérem megfordult!!!!
Mehetünk haza :-D
Annyira jól érezte magát, hogy 2 héttel túlhordtam, 42. hétre 4980 grammal születetett, de fejjel kifelé :-D
A doki azt mondta, hogy a babák könnyebben megfordulnak, ha az anyuka vízben ül, legyen az kád/medence. Az a lényeg, hogy a hasat teljesen ellepje.
Nekünk bevált :-D
Én sem hittem az ilyen történeteknek, mikor én jártam ebben helyzetben, főleg, mivel mindenki azt mondta, hogy a nagy babák nem tudnak már megfordulni.
Az enyém erre is rácáfolt :-D
Kitartás, beszélgess sokat a babával!
De az is lehet, hogy ő tudja jobban miért szeretne faros maradni. Akkor keresd a császáros szülés pzitívumait. Nekem akkor fordult meg, mikor őszintén megbékéltem a császár lehetőségével.
Az is lehet, nagyon el voltam kenyeztetve azzal, hogy mindig csak azt hallottam a dokitol, hogy minden rendben a Babaval...hat igy, hogy aludtam ra egyet mar ugy vagyok vele lesz ahogy lesz, csak egeszseges legyen! Kismano tegnap is porgott mint a rotor...
Nagyon szepen koszonom a megnyugtato valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!