Koraszülött gyerek 26 hetes mi varhato mekkora baja lesz?
Konkrét választ a ti egyedi esetetekre az orvosok tudnak csak adni, de statisztikai adatokat itt találsz: [link]
Szerintem ezek fantasztikusan jó számok ahhoz képest, hogy mennyire fejletlenül születik egy ekkora baba. És az orvostudomány és orvosi ellátás javulásával az esélyeik évről évre folyamatosan javulnak.
Szia. A nővérem fia is 26 hetesen született. Kapott egy agyvérzést is,amit azonnal kezeltek de a hegesedés miatt nem volt átjárható az agyvíz útja így shunt lett neki beültetve. 2x műtötték mert az első eltört bent a fejében és beúszott az agykamrába egy darabja..
Most lassan 3 éves. Aktív gyerek, kellett neki fejlesztés,torna,de eddig úgy fejlődik ahogy a kortársai. Okos,jókedvű gyerek.
Egy ismerősöm lánya a 24.hétre született, kisiskolás, annyi baja van,hogy szemüveges és kancsal meg kicsit többet esik el mint kellene. Ezen kívül okos, jó tanuló kislány.
Nekem 28.hetre szulettek harmasikrek. A 3. baba szivbeteg lett es mar halva született. Az egyik baba pedig oxigenhianyos volt, de nem okozott nala semmilyem agyi karosodast. Most mar 5 evesek lesznek pont egy honap múlva es telhesen egeszsegek, ugyanolyanok, mint mas oteves. Picit kisebbek az atlagnal, de ennyi.
Ezt tenyleg nem lehet így megmondani, mindenkinel mashogy van.
4-5
Részvétem a veszteségetekért.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!