Ha valakit császározni kell és van fogadott dokija,
tényleg engedélyt kell kérni az ügyeletes főorvostól,
hogy betolja a műtőbe?
Figyelt kérdés
Barátnőm járt úgy, hogy nem tágult semmit, a dokija (igaz nem fogadott) császározni akarta, de a főorvos nem engedte, mert közölte, hogy várni kell még vele meg fogja tudni szülni a babát, pedig nagyon ki volt már merülve és a szülésznő is látta, hogy ebből nem lesz sima szülés. Rá 2 órára nagy nehezen megcsászározták. Egyébként olyanokat is felhozott, hogy rontja a kórház statisztikáját a császáros szülés stb. A szülésznő pedig azt mondta, ha lenne fogadott dokija akkor is ugyanígy a főorvos engedélyére kéne várni. Előfordult ilyen másnál is??
2010. aug. 25. 08:08
1/7 anonim válasza:
Így van, ha van fogadott orvosod és nem főorvos, akkor bizony meg kell beszélnie előre a felettesével (a fődokival) a dolgokat!
Én programozott császárral szültem fogadott dokinál. Még arról is egyeztetnie kellett a főorvossal, hogy felvetethessen a kórházba. A műtét időpontját is el kellett halasztani a fődoki miatt. Az én dokim a betöltött 38. hét előtt két nappal meg akart császározni, de a főorvos csak a betöltött 38. hét után engedte, mindent le kellett vele egyeztetni előre.
2010. aug. 25. 08:36
2/7 anonim válasza:
Igen igy van.Nekem a vákumot nem akarta engedélyezni a főorvos,mert jó volt a baba szívhangja.Viszont én másfél órán át hiába nyomtam,millimétereket csúszott előre a lányom.Mikor szóltak neki odajött és mondta hogy nincs szükség rá,aztán elkezdte figyelni a szülést,és és utána ő szólt mikor jöhet a vákum.Szóval gondolom a császárt,még jobban felülbírálják.
2010. aug. 25. 09:07
3/7 anonim válasza:
Így van előírja a szakmai protokoll, hogy beleegyezés szükséges a főorvos (illetve valaki azt mondta 3 főorvos) részéről.
(Én ezért fogadtam meg azt a főorvost, aki ezt a döntést hozza, így én 5 perc alatt műtőasztalon voltam.)
Egyébként minden műtéthez kell a beleegyezés, barátnőmet plasztikázták, mert valami repedés volt a méhén vagy ilyesmi és a fogadott orvosa úgy végezhette el, hogy elment egy 5 tagú bizottság elé, ahol az osztályvezető főorvos megvizsgálta és ők döntöttek, hogy TB finanszírozással lehet műteni.
2010. aug. 25. 09:15
4/7 anonim válasza:
Pontosan így jártam én is, mint a barátnőd: vasárnap este 11-től voltak fájásaim, hétfő délelőtt 10 körül már úgy éreztem, nem bírom már. Óránként, majd fél óránként megvizsgált a fogadott orvosom, de egyáltalán nem tágultam. Férjemmel már könyörögtünk, hogy császározzanak meg, de nem lehetett addig, míg a főorvos nem bólintott rá. Este fél 6-kor mondott rá igent. Nem értettük, mert látta, hogy egyáltalán nem tágulok. Megrövidíthette volna a szenvedésemet.
2010. aug. 25. 11:44
5/7 anonim válasza:
Én pont fordítva jártam, túlhordtam egy héttel a lányom, és sikertelen szülésindítás után (még a magzatvíz vizsgálatot sem tudták megcsinálni, annyira nem tágultam)az orvosom még várt volna pár napot, a főorvos viszont azt mondta, nem várunk, császár. Így is történt.
2010. aug. 25. 14:49
6/7 anonim válasza:
Ez teljesen független attól, hogy fogadott-e az orvos vagy sem. Egy orvos nem dönthet a műtétről, mindenképpen egy főorvos beleegyezése kell.
2010. aug. 25. 16:25
7/7 anonim válasza:
Pontosan így van, én ezért sem értem, miért hiszik sokan, hogy a császárt csak úgy lehet kérni rendelésre. Biztos van egy-egy eset, amikor nem 100%-ig indokolt, de nem nagy tömegekben. Engem is császároztak, és én is tudtam, hogy a főorvos beleegyezésével történik .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!