Legkésőbb meddig húzhatom a kórházba indulást?
Hát amikor biztos hogy szülsz hívd a mentőt meg a férjed.
Ezt előre nem tudod így kiszámítani, hogy pontosan 173 perc lesz, gondolom egyedül nem akarsz otthon szülni... lehet 14 óra meg lehet 2 is.
Ha elindult egyértelműen, akkor a férjed hívd azonnal.
5 percesekkel elég indulni, de nekem pl mire beültünk 2 percesek voltak.. alig értünk be.
Össz 2,5 h alatt lett meg a baba.
Az elsővel meg 5 percesekkel értünk be
Mègis 4 h volt onnan mire megszületett.
Erre nincs recept, egy barátnőmnél eleve másfél óra volt a teljes szülés (első baba), szerencséje volt, hogy éppen bent volt a kórházban, a férje be sem ért a szülésre, neki amint beesett a szülőszobára, már a kezébe nyomták a babát. Egy másik barátnőmnél megindult rendes 10-perces fájásokkal, majd kb egyből 3 percesre váltott, nem egész egy óra alatt letudta az egészet. Oké, neki már második gyerek volt, de akkor is. Szóval sosem tudhatod. Amint érzed, hogy ebből szülés lesz, szerintem egyből szólj a férjednek, és akkor döntétek el, hogy mi van.
Én halál nyugodt voltam, ugyanúgy, ahogy te, én is itthon akartam vajúdni, nyugodtan, békén hagyva. Hát ez olyan jól sikerült, hogy a szülésznő kb dobott egy hátast, amikor végül beértünk a kórházba 2-perces fájásokkal, és kb 20 perccel később már kézbe is vehettem a lányom. Annyi különbséggel, hogy nekünk a kórház itt van az utca végében, nem egész 800 méterre a lakásunktól.
Tényleg nem lehet kiszámolni. Barátnőmnek elfolyt a magzatvíz, bementek, 22 órás vajúdás után császár lett. Nővéremnek elfolyt a magzatvíz, azonnal 3 percesek, 40 perccel később kórházba értek és 15 perc múlva kint volt a gyerek. Nálam 10 percesekkel indult, 3 órával később 5 percesekkel indultunk kórházba. Még a kocsiban 3 percesek lettek, aztán ezt "élveztem még 5 órán keresztül mert az istennek nem akartam tágulni.. egyszer csak elindult valami, aztán burkot repesztettek és még így is 1,5 órával később lett meg.
Szóval ezt így nem tudhatod. Akkor menj be amikor úgy érzed biztonságosnak. Ha ezután még fél nap lesz a kórház akkor annyi. Inkább ott legyél minthogy ne érj be és valami gond legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!