Mikor eloszor keresitek fel a gyerekorvost (baba szuletese elott) mit erdemes megkerdezni tole? Koszi elore is a valaszokat!
Mi nem mentünk el a gyerekorvoshoz. Ő jött ki, amikor megszületett a babám, és hazajöttünk a kórházból. Úgy voltam vele, ha majd nem lesz szimpi, keresek mást.
Előtte nálunk abszolút nem szokás az ilyesmi.
Mivel még nem ismered a babát, nem tudod, mi a baja, mi nem, túl sok mindent kérdezni sem tudsz.
Mint a az utolsó válaszolónál.
Az jött ki akihez tartoztunk, ez így van 10 éve, a lányomnál-aki 1,5 éves lesz- szintén ugyanúgy volt.
A védőnőt felhivítam, hogy megszületetta gyerek, kiíratta dokival a cuccokat, mire hazajöttünk, kiváltottam.
Hosszú leszek kicsit.
Én elmentem a körzeti gyerekorvoshoz 35 hetesen.
Azt szerettem volna megtudni tőle, mennyire gyógyszermániás. Mert nekem az a fontos, hogy az orvos ne csak a gyógyszereket ismerje, alkalmazza és tüneteket kezeljen, hanem gyógyítson.
El is mondta, hogy ő mennyire szereti a természetes módszereket, támogatja a homeopátiát, de csak egy bizonyos határig, mert vannak olyan betegségek, amire márpedig gyógyszer kell. Aztán kérdeztem az oltásokról, meg az első látogatásról, ha a baba megszületik.
Na megnyugodva hoztam el a recepteket, aztán a lányom 3 hónapos korában gyerekorvost váltottam, mert ha alig volt tejem, akkor tápszert és főzeléket ajánlott a 3 (!) hónapos gyerekemnek, a hüvelygyulladását Canestennel akarta kezelni hónaposan (amit aztán megoldottam nap alatt másként, kemikália nélkül) és a választható oltásokkal sem értettünk teljesen egyet, szóval erősen átverve éreztem magam.
Azt tanácsolom, hogy ülj le, gondold végig, neked mi a fontos a gyermekorvosnál, mit vársz el tőle, ezeket írd össze és kérdezd meg a dokitól, hogy menni fog-e. Ha nem ér rád vagy nem tetszik a válasza, nyugodtan keress másikat. Mi egy másik településre járunk át a gyerekkel, ami szívás, mert ha nincs autó, akkor 1-1,5 órás kerülővel jutunk el oda busszal. De megéri, mert a gyereket nem tömi bogyókkal, nem néz hülyének, ha nem értek valamit és hagyományos értékrendű háromszoros nagymama a dokinéni.
Azért írtam le ezt ilyen hosszan,hogy tudd/tudjátok, érdemes kérdezni, nem hagyni lepattintani magunkat, és a nézeteinkért kiállni.
Nekem ez volt az első nagyobb lecke anyaságból, amikor a sarkamra állva, magam megérzésében bízva futólépésben orvost váltottam.
Kimaradtak a számok:
... tápszert és főzeléket ajánlott a 3 (!) hónapos gyerekemnek, a hüvelygyulladását Canestennel akarta kezelni 3,5 hónaposan (amit aztán megoldottam 3 nap alatt másként, kemikália nélkül) ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!