Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kell aggódnom amiatt, hogy...

Kell aggódnom amiatt, hogy nem hívhatok mentőt, ha komplikációval beindul a szülés (vérzés, előre csúszik a köldökzsinór stb.)? Mennyire gyakori, hogy mentővel kell bemenni?

Figyelt kérdés

Kiegészítés:

Megnéztem a területileg illetékes kórházat és az nagyon más, mint ahova terhesgondozásra jártam és a fogadott orvosom is van.

Pedig nem is ez a kórház van a legközelebb és progresszívitás alapján is csak ezt az egyet ajánlja fel, holott az összes környező település az általam is preferált kórházhoz tartozik.

Ahogy olvasom a mentő nem fog furikázni velem és csak az illetékes kórházba visz...

Így a mentő kizárva, ha esetleg valami baj lenne.

2021. ápr. 18. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

Én februárban szültem. Nekem anno azt mondták, hogy ha elfolyik a magzatvíz, hívjak mentőt. Akkor akik kijönnek, meg fognak vizsgálni, van-e komplikáció. Ha nincs, akkor az általam választott kórházba kell vinniük. Ha baj van, akkor meg úgysem az fog érdekelni hogy hová kerülök, hanem azon fogok izgulni, hogy minden rendben legyen.

Végül fájásokkal indult a szülés így erre nem került sor. Illetve nem tudom, hogy azóta hogy van. Orvost nen lehet fogadni, de kórházat talán még most is lehet választani, nem? Mert akkor ugyanez a protokoll.

2021. ápr. 18. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Viszonylag kevés esély van rá, hogy lepényleválás lesz vagy hasonló, de hidd el, ha olyan a helyzet, nem tök Mind1 melyik kórházba visz? Ha a babád élete a tét, szerintem de.
2021. ápr. 18. 19:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha ilyen lesz hidd el, pont le fogod szarni, hova visznek.
2021. ápr. 18. 20:35
 14/16 anonim ***** válasza:
41%
Eleg szanalmas vagy,mar bocsanat. Az utolso mondatod eleg bicskanyitogato... Aha,ha valami baj lenne,pont azokat az embereket "zarod ki" belole,akik adott esetben valoszinuleg meg tudnak menteni,vagy a leheto leggyorsabban tudnanak beszallitani a korhazba,ahol megmentik a te es/vagy gyermeked eletet. Erdekes felfogasod van. Amugy valoban eleg ritka az ilyen komplikalt szulesmegindulas,de kerlek valtoztass a gondolkodasodon,es mostantol ne magadat helyezd eloterbe,hanem a gyermeked is valamilyen szinten.
2021. ápr. 18. 20:37
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

A köldökzsinór előreesés van, akkor már a mentő is későn fog kiérni... Az AZONNALI császárt igényel.

Szomszédunknál elfolyt a magzatvíz, bementek a kórházba és míg a folyosón töltötték ki a papírokat, megindult és a köldökzsinór előreesett. Azonnal összeszaladt mindenki. A szülésznő tartotta vissza, közben már kapta az altatót és 10 perc múlva ki is hozták apukának a kisfiút. Ilyen esetben nincs idő.

2021. ápr. 19. 09:36
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

11es nem lehet kórházat választani.

És a mentő se fog oda vinni ahova te akarod. a legközelebbi körzetesbe visz.

Gondolj bele te mondjuk Debrecenben vagy de Budapesten akarsz szülni akkor szerinted debrecenből felvisznek majd pestre?

2021. ápr. 19. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!