Kell aggódnom amiatt, hogy nem hívhatok mentőt, ha komplikációval beindul a szülés (vérzés, előre csúszik a köldökzsinór stb.)? Mennyire gyakori, hogy mentővel kell bemenni?
Kiegészítés:
Megnéztem a területileg illetékes kórházat és az nagyon más, mint ahova terhesgondozásra jártam és a fogadott orvosom is van.
Pedig nem is ez a kórház van a legközelebb és progresszívitás alapján is csak ezt az egyet ajánlja fel, holott az összes környező település az általam is preferált kórházhoz tartozik.
Ahogy olvasom a mentő nem fog furikázni velem és csak az illetékes kórházba visz...
Így a mentő kizárva, ha esetleg valami baj lenne.
A mentő a legközelebbi kórházba visz.
Amúgy taxi.
"Így a mentő kizárva, ha esetleg valami baj lenne."
Vagy a gyereked életét tudod választani vagy a kórházat, ahol szülni szeretnél.
Nagyon-nagyon ritka, az olyan valòs indok, hogy mentővel kellejen kòehazba menni. A köldökzsinór előreesès nagyo ritka. Akkor fordulhat elő, ha nincs beèkelődve a baba feje, ès alul reped meg a magzatburok. Kèrdezz rà az orvosodnàl/ szülèsznődnèl, hogy a te gyereked feje beèkelődött-e. Egyszerűen ki tudjàk tapintani. Ha beèkelődött, nincs emiatt aggidni okod.
A tàgulàsos vèrzès normàlis. Ha rengeteg vèr jön, az nem. Arra utalhat, hogy levàlt a mèhlepèny vagy megsèrült vagy a mèhlepèny vagy a köldökzsinòr valamelyik ere.
A köldökzsinòr előreesès ès a mèhlepèny levàlàs is olyan, hogy azonnal csàszàr kell. Àltalàban altatàsban, mert nincs idő a gerincközeli èrzèstelenìtès hatàsàt kivàrni.
Ezek nagyon ritka, de nagyon komoly esetek. Inkàbb mennèk ilyen esetben a helyedben mentővel a legközelebbi kòrhazba, minden perc szàmìt. Ìgyis-ùgyis csàszàr kell, ilyenkor az èletbenmaradàs a tèt.
Én nem a "saját" kórházamban akartam szülni, azt mondta az orvosom, hogy ha mentővel megyek akkor mondjam, hogy hol van az orvosom és oda visznek.
Mentős ismerősök is mondták, hogy az IS a feladatuk, hogy eljuttassák a szülni készülő nőt (egyikőjük mesélte, hogy nem egyszer volt már, hogy későn értek ki és otthon levezették a szülést, vagy éppen a mentőben)
Ha baj van akkor nem nézik hol az orvos hanem segítenek életben maradni.
Amúgy ha vérzés lesz vagy bármi akkor indulás a fogadott orvoshoz a kórházba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!