Házasság után név változtatás?
A házassági anyakönyvi kivonaton ott van, hogy a baba milyen vezetéknevet kap. A te neved, már elnézést, de ez az igazság, senkit nem fog érdekelni.
2021. ápr. 18. 10:30
Semmi. A házassági anyakönyvi kivonat kell, azon szerepel minden, ami szükséges.
2021. ápr. 18. 10:41
Így van. A te férjezett neved teljesen irreleváns. A gyerekét előre megadjátok. A gyerek szempontjából az anyja neve meg úgyis a te leánykori neved lesz.
2021. ápr. 18. 11:02
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Plusz házasság után valószínű első dolgod volt bemenni a hivatalba. Ott kapsz papírt, hogy kiállítás alatt vannak az okmányaid. Minden megjön kb.egy hét alatt, csak az adókártya sok idő.
Lakcímkártyát megkapod egyből, sok helyen a TAJ-t is.
2021. ápr. 18. 12:14
5!
Miért lett volna első dolga? Vagy miért lenne az első dolga? Nekem pl egyértelmű, hiyg a házasságkötés valahol a terhesség utolsó hetekben lesz vagy volt és abból kiindulva, hogy az átlag kismama érezi magat akkor, plusz megfejelve a vírus helyzettel egyértelmű, hogy még véletlenül se az az első dolga, hogy átiratait intézze.
2021. ápr. 18. 12:34
Nekem épphogy elkészült szülés előtt a személyim, de a lakcím és a TAJ kártyát rögtön megcsinálták az okmányirodába, a személyire sem kellett sokat várnom, 4 munkanap alatt el is készült és mehettem is érte :) de ha az nem készülne el akkor is kapsz róla egy papírt, hogy folyamatban van.
Bár a kórházban tényleg nem fog senkit érdekelni, csak a házassági kivonatot nézik és az alapján kapja meg a baba az apa nevét. Könnyű szülést és jó egészséget nektek! :)
2021. ápr. 18. 12:47
8/12 A kérdező kommentje:
Igen így van,már eléggé a vége felé járok esküvő viszont csak a héten lesz. Nyilván amint tudok megyek intézni de kíváncsi voltam mi történt vagy mit befolyásol ha esetleg elöbb érkezne a baba mint az iratok.
2016-ban volt az eskuvonk. Azóta is az 1994-ben kiállított taj kártyámat használom. Az volt az egyetlen, amihez külön időpontra kellett volna bemennem. Ráadásul elsőre potyara mentem, mert mint kiderült, az anyakönyvi hivatal pont a mi iratainkat nem tette fel a rendszerbe... mondtam, ha most nem tudom intézni a taj kártyát, en harmadszor vissza nem megyek. Hat izé de sajnálják stb. de külön kell oda időpont mert azt a tokom tudja osztály intézi. Azóta is boldogan élünk. En és a régi taj kártyám. 😂
2021. ápr. 18. 13:15
9 vagyok az lemaradt hogy ezt csak azért osztottam meg mert egyáltalán nem mindig olyan sima liba ez “az első dolgom és akkor majd minden meg is lesz”. Ja nekem 1 hónap utánajárás volt csak mire kitapostam az anyakonyvi hivatalból az iratokat, hogy küldjek meg a kormanyhivatalnak.
2021. ápr. 18. 13:17
Kapcsolódó kérdések: