Házasság utáni névváltoztatás?
Figyelt kérdés
Ha esküvő után
Kiss Hajnalkából
Kovács-Kiss Hajnalka
leszek,
de utána meggondolnám magam és Kovácsné Kiss Hajnalka vagy Kovács Hajnalka szeretnék lenni, akkor van esély az újabb változtatásra?
Válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
2018. szept. 22. 18:58
1/5 anonim válasza:
Igen, van. Csak ki kell fizetned a névváltoztatás "díját".
2/5 anonim válasza:
Én is meggondoltam magam 1 évvel az esküvő után és megváltoztattam a nevem. Csak a névváltoztatást kellett kifizetni és a jogsit. Ha jól emlékszem összesen 14ezer Ft volt.
3/5 anonim válasza:
Szóval ha jól értem, névváltoztatásnál házastársat nem kell váltani??
4/5 anonim válasza:
Bármikor megváltoztathatod a neved, csak majd fizetni kell érte.
5/5 anonim válasza:
Ahogy a többiek írták, bármikor megváltoztathatod a nevedet a házasság fennállása alatt, és felveheted a férjed vezetéknevét az eredetitől eltérő formában is. Csak ez ilyenkor már valamekkora minimális költséggel jár. Illetve természetesen az is további pénzt és utánajárást igényel, hogy ezután az összes igazolványodat is még egyszer le kell cserélned a bejelentésnek megfelelően, aztán az új igazolványt még bemutatni pl. banknál, biztosítónál stb. Főleg ez utóbbi miatt mondom, hogy érdemes jól átgondolni már az elején, hogy milyen férjezett nevet választasz, hogy ezeket a köröket csak egyszer kelljen lefutni. De ha később derül ki, hogy nem tetszik az új név valamiért, vagy nem bírod a gyakorlatban megszokni, vagy mondjuk túl hosszúnak bizonyul, ezért a kötőjelesből szeretnéd elhagyni a saját lánykori vezetéknevedet, akkor erre természetesen van lehetőség. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!