Aranyóra előtt történik ruha- ill. ágyneműcsere?
Ha professzionalisak, ès a baba èrdekèt helyezik előre, akkor miutàn megszületett a gyerek, az anya ès a gyerek egysège az első. Sajnos minden kòrhazban mas-màs a gyakorlat.
Ahol èn szültem, ott ahogy kibùjt a pici, a hasamra tettèk -ez trükkòs volt, mert nègykèzlàb szülten, ès àt kellett lendìtenem a làbam a baba meg a köldökzsinòr felett, hogy hanyatt tudjak feküdni. Parom elvàgta a zsinort, sajnos nem làttam, megvàrtàk-e mìg kiürül. Mellemre segìtettèk, pedig leírtam, hogy varjàk ki, mìg magàtòl szopni kezd. Miutàn megszületett a mehlepèny, megvizsgàlt egy szûlèsznő, hogy nem sèrültem-e. Apja fogta a gyereket, mìg kimentem pisilni. Àgytàlba pisiltem, amit a wcre lehetett illeszteni, ès utàna lemèrtèk a vizelet mennyisègèt. Közben athùztak az àgyat. Aztàn magunkra hagytak. Pròbàltam mosakodni, de a kàd nem volt megfelelően felszerelve, ezèrt koszosan, izzadtan töltöttem az estèt. Pàr òra múlva jött vissza a szûlèsznő, addig szopott a pici, meg gyönyörködtünk benne. Akkor lemèrtük a sùlyàt meg a szülèsznő lemèrte a hosszat, fejèt. Gyerekorvos csak màsnap nezte. En addigra felöltöztem, a picit mèrès utan öltöztettük fel, pelenkàztuk be először. Utana en meg a baba mentünk az osztalyra, parom hozta a csomagot utànunk, utana hazament.
Saját hálóingben szültem. Nem emlékszem pontosan, hogy rögtön mellkasra tették, de szerintem nem. Köldökzsinór elvárása után vitték kicsit lemosni, kapott pelust meg sapit, megmérték stb.,apuka mehetett velem. Addig a méhlepény is kijött, előkészítettek varrásra. Varrás előtt tették mellkasra a kicsit, hát az volt egy menet 😄. Utána aranyóra.
Azután a szülésznő átsegített az ágyra, amivel a babával közösen feltolt a gyerekágyra. Ott át a másik ágyra, babát elvitték lefürdetni és felöltöztetni. Majd kettő nővér jött segíteni felállni és a mosdóba kísértek betétet felhelyezni. Már ott is volt a baba. Miután ettem, és a baba aludt, akkor fürödtem.
A szülőágy "tiszta" volt, vagyis alul folyamatosan cserélték a felfogó kendőket (nem tudom mi a pontos neve) és én sem lettem trutyis. Gondolom, ha az lesz a kismama, akkor cserélhet ruhát. Nálunk a szülőszobán vajúdásra van a kád, bár gondolom zuhanyozni is lehet benne, ha úgy adódik.
Utolsò:az màr nem aranyòra.
Ahogy megszületett mellkasomra tettèk, miutàn elàllt a köldökzsinòr pulzàlàsa a fèrjem elvàgta.
Ùgy màzasan majdnem 2 òràt voltunk együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!