Most akkor rossz anya vagyok?
Eléggé el vagyok keseredve. Hétfőn szültem meg az első kisbabámat. Csodaszép, imádom, szerelem volt első látásra. Mégis valahogy nagyobb katarzist vártam, ami már a szülőszobán is elmaradt. Olyan, mintha nem lenne valóságos, hogy ő itt van, ezt éreztem a terhesség alatt is. Mintha mindig is itt lett volna vagy nem lenne itt...nem tudom megfogalmazni, de valahogy nincs az a hatalmas felszabadult boldogság bennem.
Nem hiszem, hogy szülés utáni depresszió, mert imádom a babámat, a puha bőrét, az illatát, mindent. Csak valahogy többet vártam.
Egyszer olvastam, hogy sokan abban mérik, hogy "jó anyák", hogy hogy szültek, tudnak-e szoptatni, mikor áll fel a gyerek, mikor beszél és milyen a bizonyítványa... De igazából akkor mondhatod el, hogy jó anya vagy, ha majd 20-30 évesen is örömmel megy meglátogatni.
Ismerek olyat, akit eléggé megviselt a szülés és csak azt hajtogatta, hogy ő ezt még egyszer biztosan nem. Persze, örült, hogy végre kint van a gyerek, de ennyi. Inkább annak örült, hogy végre vége. Nem is szült többet. Viszont a lánya most már 13 éves, nagyon jó a kapcsolatuk.
Nem az számít, hogy vajon úgy éled-e meg, mint ahogy a média szeretné, meg amit ezek a szirupos blogok sugároznak.
Miért kéne bármilyen katarzist érezni? :D
Megszülted a gyereketeket, pont, nem kell ebbe semmit belelátni.
Nőj fel - és már most kezdj el utána nézni, mivel jár VALÓJÁBAN a gyerek. NEM a habos-babos szrságra gondolok, hanem arra, mekkora szívás tud lenni sokszor és milyen rhadtul kimerítő. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!