Ügyeletes orvossal szülni?
Szia
Magán dokim volt kb 2 éve 3x nézett rám kb, az ügyeletes szülésznő volt a csúcs. Most is megyek a dokimhoz, mert az fontos, hogy odáig eljussak rendben, de hogy kinél szülök nem izgat. 42 leszek addigra, sok problémám nem volt előző tethességem alatt, de jó a tudat, ha valami van hívhatom. és rámnéz.
Nekem 2 szülésem volt fogadott orvossal. Az elsőnél féltem.. Új volt minden. Alapjaba veve elegedett vtam vele. Hüvelyi úton szültem 40.heten, nem volt semmi extra. Reggel mentünk be, mire megszültem meg csak délelőtt volt. Még az ebédidőt sem kellett a dokinak velem töltenie. Még egy fájdalomcsillapítás sem volt, bar azt amúgy is az anesztes csinalta vna. Végül persze adtunk neki pénzt (a vizitdijanak 10szereset)
Aztán a másodiknál megint felfogadtuk, mert gondoltam az a biztos.
Hát utólag bánom. Maga a terhesgondozás normál mederben zajlott. Az elsővel ellentétben, a másodiknál mindenáron erőltette a doki az inditást és mivel én ezt gyógyszeresen nem akartam, így nem egyeztem bele. Ezek utan kérdés nélkül (protokollra hivatkozva) "megvizsgált" úgy, hogy majd összefostam magam. Természetesen pár órára beindult a szülésem. (38h)
Szerencsémre végül nem lett császár, de súlyos sérüléseim lettek, (repedesek) mert a baba es a szervezetem még nem állt erre készen. A baba is nagy volt. Mellesleg ez a szülésem is egy fél délelőtt volt az orvosnak. (Egyebkent mindkettot megelozte egy hosszabb otthoni vajúdás, de nyilván ahhoz az orvos nem kellett)
Szoval.. Ott is adtunk neki penzt.
Szeretnénk 3.babat de nem vagyok hajlando tobbet senkit sem felfogadni szulesre. Jobb az ha nincs elozmenyem az adott orvossal. Egy vadidegen sztem kisebb esellyel tervezi meg, hogy én mikor szüljek, hogy ne zavarjam meg őt a piheneseben.
Utolag persze kiderült, miután az orvosom egyszer sem keresett a gyermekágyon, hogy azon a hétvégén ami előtt szültem, nem volt elerheto. (Azaz, azert eroltette az inditast mert utana nem volt napokig es ez gaz..)
Egyebkent mint ember nagyon kedveljuk a ferjemmel. Jo a stilusa es a terhesgondozas részével is elegedett voltam de a szulessel nem.
Nem is tudsz orvost fogadni! Ez most 2021 januárjától törvényesen nem lehetséges!
Ne izgulj, mindenképp az ügyeletesnél kell szülni.
Én fiamat úgy szültem, hogy ügyeletben, 1 percig sem bántam meg. Nagyon rendes volt velem mindenki.
Viszont a terhesgondozás résszel voltak problémáim...
Kellett mennem az sztk-ba, ambulanciára, védőnőhöz. Ők így 3an küldözgettek egymáshoz. Aztán a 36.héten kiderült, hogy sok vizsgálatom kimaradt. Mind a 3 engem hibaztatott, egymásra mutogattak, hogy a másiknak kellett volna szólnia. Végül én lettem hülyének beállítva, mert első baba, és foggalmam nem volt, hogy mikor hova kell mennem, mert senki nem mondta.
(Makk egészséges fiam lett, és megmondom őszintén, azok a plusz vizsgálatok nem is hiányoztak).
Most úgy nez ki, ismét terhes vagyok. Vele sem fogadok orvost.
Nekem ez full olyan, mintha fizetnék a gyerekemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!