Szülésnél miért olyan fontosa baba szívhangja hogy szinte csak azt figyelik?
"Hát... Tudod, a szülés célja általában egy ÉLŐ és jó állapotú újszülött. Mégis mit néznének, ha nem azt, hogy hogy van a magzat?"
mert egy emberről általában nem sok információt ad a szívhangja, semmit nem tudsz róla hogy 80 vagy 120-at ver neki. Az egészségi állapotáról sem tudsz meg semmit. Ezért tettem fel a kérdést, mert biztos van oka hogy azt nézik.
Csak nem tudom mi. Erre meg egy közhelyes kioktatást kapok a 2-tól...
A magzat szívfrekvenciája elég szoros összefüggést mutat a méhen belüli állapotával.
Hypoxiára pl. csökken.
És tekintettel arra, hogy a magzat a méhen belül van, sem a vérnyomását, sem a bőrszínét, sem a pupillareakcióját, sem az izomtónusát, sem a tudatállapotát nem tudod vizsgálni.
"Látszik hogy te is férfi vagy"
???
Talán az is látszik hogy nem vagyok orvos, biológus, stb.
Nem a szívét fárasztja ki.
A magzat, amíg amehen belül van, nem lélegzik, hanem a köldökzsinóron és a lepényen keresztül kapja az oxigént (ami ügyének árt az életben maradáshoz, ez gondolom még tiszta).
Ha szar a lepény ("öreg", elmeszesedett, nem megfelelően működik benne a gázcsere) és még pluszban a fájások alatt összenyomódik, azaz tovább romlik a funkciója, akkor a magzat nem kap elég oxigént.
Vagy ha összenyomódik a zsinór, akkor szintén nem kap elég oxigént.
Ha nem kap elég oxigént, akkor csökken a szívhangja. Ez egy reflexválasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!