Miben más éjszaka szülni mint nappal?
Szia!
Az első babám de. született, ”csúcsforgalom” volt, az előkészítőben vajúdtam állva,mert várni kellett a szülőágyra(4 ágyas,függönyös szülőszoba).
A 2. ugyanitt hajnali 1/2 4-kor, egyedül voltam, választhattam ágyat is, nyugalom, csend.
A 3.(most kedden) szintén hajnali babám, a legnyugisabb, zavartalan, békés szülésem volt - igaz másik kórház, 1 ágyas szülőszobákkal.
A nappalinál nagyon zavart a jövés-menés, a már bennfektetett kismamák vizsgálata, az NST gépek katatóniája, a takarító, a vizitelők, az erős lámpák…
A hajnaliaknál meg csak a nyugalom, így jobban tudtam én is koncentrálni.
Ettől függetlenül most már megpróbálnám kizárni a külvilágot, a lényeg a baba, mindegy mikor születik.
Neked kívánok nagyon szép, gyors szülést!
Egy éjszakai, egy hajnali és egy délutáni szülésem volt.
Éjszaka és nappal is nyugi volt (éjszaka azért csendesebb), hajnalban viszont műszakváltás...
Éjszaka ezerszer jobb...sokkal nyugisabb hidd el.
Nekem a nagy része nappal volt és legszívesebben megcsaptam volna a sok kiabálót, a takarítót és a tudja még kit, akik a lábam alatt voltak és nem hagytak nyugodtan vajúdni:)
Mindkét szülésem éjszaka indult, az első délutánra lett meg (második még az éjszaka folyamán), de bevallom, én nem érzékeltem, hogy közben nappal lett. Már egyáltalán nem emlékszem rá, hogy bejöttek-e a természetes fények, csak a szülésre, és a szenvedésemre koncentráltam. Az őrzőben már emlékszem, hogy nappal volt, de nem voltunk akkor sem többen bent, mint a fiam születésekor, aki éjszaka bújt ki.
Szóval, ha engem kérdezel, ez számít a legkevésbé.
Délelőtt 11-től hajnali 5-ig, ha tudnátok, mennyi emberrel találkoztam! ;)) Csak ne akart volna ezeknek kb. a fele a "bugyimban" kotorászni! Engem mki megvizsgált. Ügyeletes orvos 1., 2., 3., szülésznő nem tudom hány, főorvos, saját orvos, pathológián az osztályos,...
Hajnalban tényleg nyugisabb, de én ezt is megszívtam, mire meglett a lányom meg összerendeződtünk, volt reggel 6, újabb műszakváltás! Éljen! Nem sokat pihentem az első nap.
Amúgy hidd el, teljesen mindegy, hogy mikor szülsz. A nyugis időszakban se mindig volt nyugi, a mellettem levő ágyon úgy kiabált a kismama, hogy öröm volt hallgatni. :/
Ráadásul olyanokat, hogy őt azonnal vigyék császárra, mert ő ezt nem bírja,...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!