Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtagadhatják az EDA-t...

Megtagadhatják az EDA-t szüléskor, ha én kérem?

Figyelt kérdés
Ügyeletes orvosnál fogok szülni, nincs fogadott orvosom.
2008. dec. 2. 07:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a beérkezéskor vagyis a vajúdás elején kéred, akkor szerintem nem ha nincs egészségügyi kizáró ok:

"Az EDA nem adható be akkor, ha az anyának véralvadási zavara, vérzéses szövődménye, a beszúrás helyén vagy annak közelében bőrfertőzése van, s egyes idegrendszeri megbetegedések és a sokkos állapot is kizárják ezt a lehetőséget."

Illetve nem adják ha már előrehaladott a vajúdás:

"Ha csak akkor kéri a páciens az EDA-t, amikor már négyujjnyi a méhszáj, már nincs értelme beadni, nincs hátra olyan sok a szülésből, hogy kifejthesse a megfelelő hatást."

Nekem azt mondták amikor vajúdás közben(mint kiderült a vége felé) kértem, hogy már késő, nem lehet, mert az egyetlen jól érzékelhető hatása az lenne, hogy lelassítaná az előrehaladott folyamatot (Úgy értettem, hogy nem tudnék nyomni amit szerintem már a valódi tolófájások előtt elkezd az ember, mert valahogy akkor jobban viseli a fájásokat - de ez szigorúan a magánvéleményem. Attól meg féltem, hogy ha még tovább húzódik a vajúdás az esetleg már rossz lesz a babának)

Lényeg: alap esetben nem tagadhatják meg.

A legbiztosabb azonban ha felhívod a kórházat és megérdeklődöd a dolog mikéntjét. :)

2008. dec. 2. 07:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Az előző szülésemnél én is így jártam. Mikor kértem, a szülésznő mosolygott, hogy mindjárt végzünk. És tényleg nemsokára ott volt a baba. :-)
2008. dec. 2. 08:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tagadhatják meg, ha nincs bent szabad anesztes, mert épp műtőben van...
2008. dec. 2. 08:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem minden khz biztosítja a nap 24 órájában az EDA-t,tehát abban az esetben-sajnos-igen.Érdeklődd meg már jó előre,h ahol szülni fogsz hogyan működik.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 2. 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Én kaptam, de azt mondta a dokim, hogy csak 2% -nak ad, csak nekem extra nehéz volt. De csak akkor adhatta be, mikor már 2 ujjnyira kitágultam, előtte nem, azt mondta. És úgy adta be, hogy a tolófájásokat érezzem teljesen. Úgy is volt, éreztem is őket rendesen, de az előző fájdalmakhoz képest már felüdülés volt.

Szerintem nem kaptam volna, ha nem lett volna fogadott orvosom.

2008. dec. 2. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
én is az ügyeletesnél szültem a pécsi klinikán. nem fizettem senkinek egyetlen forintot sem. simán beadták az edát, sőt a szülésznő ajánlotta, hogy kérjem! semmi probléma nem volt!
2008. dec. 2. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!