Szülés után egész pontosan mivel telik az a pár nap a kórházban?
Szoptatás-pelenkázás-betétcsere ördögi kör zajlik 3 órás intervallumokban.
Aztán a fiziológiai szükségletek: evés, ivás (nagyon sokat kell inni a tej érdekében) alvás, tisztálkodás.
Ezen felül csak egyszer van napi vizit.
El is telt a nap.
Semmi vizsgálat nem volt, csak benéztek, hogy jól vagyok-e, nem segitettek semmiben külön, hogy mit hogyan kell,de ha kérdeztem válaszoltak.
Baba végig velünk, aludt, szopizott.
Párommal röhögtünk, elvoltunk, telefonoztunk, fogadtuk a mamákat, kajaltunk, szeretgettuk egymást, a picit, fotókat készítettünk, beszéltünk a rokonokkal, barátokkal :)
Annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy vannak például vizsgálatok, amikre elviszik a babát. Hallás vizsgálat meg hasonlók. Vagy neked szólnak, hogy ekkor meg ekkor told be a picit a csecsemősöknek vagy jönnek érte. Úgy emlékszem az első két napban több ilyen volt. Nálam például az esti fürdetést is a csecsemősök csinálták, nekem alig volt feladatom az etetésen és a pelenkázáson kívül.. Nem is értettem.
Ilyenkor amikor elvitték, akkor fürödtem, tisztálkodtam, álltam az ablaknál néztem kifelé.
Ja meg van ugye étkezés is, azt is menetrendszerűen hozzák a szobákba.
A három nap ilyen “sok kicsi sokra megy” eseményekkel megy el gyorsan.
Most a második babámnál a vírus miatt minimális volt a kontakt a nővérekkel és a csecsemősökkel.
Császár után a férjem bejöhetett a szobánkba, ott volt velünk két óra hosszát kb.
Utána a babát is elvitték, én pihenhettem.
3 óránként hozták szoptatni. Közben én felkeltem, segítettek zuhanyozni, felöltöztem.
Első éjjel még nem volt velem a baba, reggel viszont már otthagyták.
A szobatársam haza ment, így kettesben voltam a maradék 3 napban a babámmal.
A “vizit” annyi volt, hogy az ügyeletes orvos benyitott, hogy jól vagyunk e.
A nővér egy nap kétszer bejött vérnyomást mérni, de semmi több.
Most a babát sem vitték el külön vizsgálatokra, hanem amikor mehettünk haza, előtte bejött a gyerekorvos a szobánkba és ott csinálták meg a hallásvizsgálatot, oltást ott kapta meg stb.
Sokkal jobb és nyugodtabb volt ez így. Egyedül a dokim jött be egy nap többször is, meg ő a hazamenetel napján megvizsgált.
Az első babám születése után folyamatosan bejárkált valaki. Vagy egy nővér, vagy egy csecsemős vagy egy orvos... amikor pihentem volna, akkor tuti jött valaki.
Most nagyon sokat tudtam pihenni. Szoptattam, pelenkáztam, tisztálkodtam, ettem, olvastam, neteztem. Nekem most így nagyon jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!