A második is császár lesz?
Mo-on sajnos ez nem kivansagmusor. Azert mondom, hogy sajnos, mert teljesen ertheto modon es jogosan tamasztanad ezt az igenyt az orvosod fele. (Akar ügyeletes fele) Egyrészt.. Mert a te tested, te szulesed, te dontesed.. Másrészt meg ha mar lenne egy csaszar hegem nem szeretnem meg a huvelyemet is "megterhelni" vagy "tonkretenni" csak azert hogy javitsam a vbac statisztikajat a korhaznak.
Aki most ezen a ponton nekiall hőzöngeni, hogy "de nekem csodas szuzlany vaginam maradt" annak azt uzennem az enyemet meg mar egyszer korrekcioztak, mert olyan repedesem es vegbelservem lett, hogy csak na.. (Bocs.. nem reszletezem de nem volt szep es kenyelmes sem)
En durvan csalodott lettem vna ha van egy csaszar elmenyem, egy (netan nehezen gyógyuló) csaszarhegem, majd egy szetrepedt hüvelyem is. Igy legalabb csak lenn lettem total lelakva.
Tőlünk nyugatabbra mukodik, hogy az ember döntéseket hozhat a sajat egeszsege kapcsan.. Itt nem.
Vannak kórházak, ahol egy császár után preferálják a második szülésnél is a műtétet, illetve farfekvés esetén sem engednek természetes módon szülni.
Nekem az elsővel komplikációk alakultak ki, és ezért lett műtéti vége, mindketten jól vagyunk. Aztán második babával felmerült, hogy ha irányba fordul, kibújhat magától, de ő sosem fordult meg, ezért vele is műtöttek. Ha a gyerekeimen múlik, szerintem érettségiig se másztak volna elő. :)
A lényeg, hogy nem a világ legkényelmesebb dolga kétszer felvágatni magad, de ha már ezt akarod, akad olyan kórház, ahol segítenek ebben.
Kedves Ramo211! Termeszetesen nem törvényszerű a sérülés. Az első gyereknél én sem repedtem és sérvem is csak a második után lett. A regeneralodassal sem volt semmi problemam az elsonel. Osszessegeben nem viselt meg kulonosen egyik szulesem sem. A masodiknal a belso varratok azert tovabb fajtak, mint az elsonel barmi is. (Akkor gatvedelemmel szultem kis repedesem lett csak amit nem varrtak)
A vegbelserv egyebkent (mint masoknal is) honapokkal a szules utan jott elo.
Olyat is ismerek, akinek hasonlo serulesein segitett az intim torna es olyat is (magamon kivul) akin meg sajnos csak a mutet.
Benne van a pakliban ez is, az is.
En ezektol eltekintve orulok, hogy nem lett császár de tovabbra is azt hangsulyozom, hogy szomoru, hogy egy szülő no nem dontheti el maga, hogy mikent akar eletet adni a gyerekének teljesen fuggetlenul attol, hogy masnak milyen fizikai serulese lett a szulesetol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!