Mennyire gyakori, hogy vajúdásnál az orvos a kezével is tágítja a méhszájat, illetve, hogy a kitolásnál nyomja az anyuka hasát?
Igen, sajna sok orvos alkalmazza.
Engem nem tágítottak-vagy legalábbis nem éreztem.
De megkérdezte a doki, hogy segíthet-e egy nyomással, mert megrekedt a baba egy ponton. Férjem látta-nekem csukva volt a szemem, izzadtságcseppek gördültek le a doki homlokán, mert teljes erőből nyomta-de én semmit nem éreztem. Egyáltalán nem fájt, nem könyékkel nyomott, hanem tenyérrel.
Lehet,hogy durvának tűnik,de durvább eltt volna a császár,hidd el.
Nekem is ugyan ezeket csinálták,xcsak még annyi,hogy úgy kezdtem el a mkitolást,hogy 4 ujjnyira voltam csak nyitva,hátha sikrül alapon,mert már őrjöngtem a fájdalomtól,de nem nyíltam tovább kézi tágítással sem.2szer kaptam Lydocain szurit ,aztn bekötötték az edá-t azon is 3 szor kaptam és semmi eredménye nem volt 20 perc után.A doki anyum o.társa volt és meg lett neki mondva,hogy nagyon vigyázzon ránk,ezért elkövetett minent,hogy normálisan megszülessena kismanó,én nem bánom,hogy alkalmazta ezeket a dolgkat,még ha rémesen is hangzik.
Köszönöm a válaszokat, tanulságosak voltak!
Persze a császárnál minden jobb, ebben egyetértek. Hát akkor megnyugodtam... Tény, hogy sajnos számomra is ismeretlen oknál fogva, én nem beszéltem meg az orvosommal előre, hogy hogyan is szeretném, ha lezajlana a szülés. Bár lehet hogy felesleges is lett volna, úgyis az adott helyzettől függ minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!