Mit gondoltok egy fiatal szülésznőről?
Nagyon sokat számít az első benyomás.
Nekem fiatal szülésznőm volt, bár nem ennyire, velem egyidős lehetett (30). Egy tündér volt, egyértelműen azt nézte, nekem és a babának mi a jó. Hálám üldözze érte...
Én ezzel a kérdéssel úgy vagyok, hogy valószínűleg meghökkennék, főleg, ha az a 24 éves nő le is tagadhat még pár évet, de rábíznám magam. Sokszor a fiatalok lelkesedése, odafigyelése többet ér, mint az öregebbek tapasztalatai és rutinból tevékenykedése.
Ha úgy látod majd, hogy a kismama idegenkedik tőled, akkor oldd fel a feszültséget, mutatkozz be, beszélj vele pár szót, kérdezd ki őt is, mit érez, hogy van...
Én az újszülött osztályon döbbentem meg, amikor feltoltak a szülőszobáról. Az ottani főnővér nagy harsányan és vidáman odajött, közölte, hogy Márti vagyok, örülök, hogy itt vagy és elmondta, hogy most mi jön, mi hol van az osztályon és ő szedett le a gurulós ágyról, hát mit mondjak, fél perc alatt szívembe zártam :-)
kedves 22:55..igaz ami igaz, régen nálunk itt az eü szki ben is volt érettségi után szülésznő képzés és akkor tényleg fiatalabbak voltak a kezdő szülésznők..viszont mostanra ez már egyetemhez van kötve..ami 4év, és abból két év elmélet és két év gyakorlat..írnál nekem privátban egy e-mail címet? mert nekem nem engedi hogy írjak neked, és lenen hozzád pár kérdésem..:)
mindenkinek köszönöm a hozzászólásait, tapasztalatait. Én eléggé empatikus személyiség vagyok, imádok beszélni..kicsi korom óta :D szinte sose vagyok csendben..de legfőképpen olyan munkát szerettem volna ahol új embereket ismerhetek meg, és azt hiszem ez pont jól jön ha szülésznő szeretnék lenni..:)
hát igen...az utolsó sztori iskolapéldája annak amikor valaki túl nagyra értékeli a suliban tanultakat.
Kedves kérdező: majd a gyakorlatban fogsz megtanulni minden fontos dolgot, és lehetsz nagyszerű szülésznő fiatalon is! A fontos hogy ne a sulis vizsgaeredményekkkel hozakodjon elő valaki aki frissdiplomás mert az csak papír, ami ér valamit az a gyakorlati tudás.
Én is hülyét kapok amikor valaki a tankönyvből bemagolt okoskodást szajkózza és messziről süt róla hogy f*ngja nincs a gyakorlathoz, ezt most az utolsó hsz-ban szereplő gyakornokra értettem....felháborító.
Én most kezdtem el utána érdeklődni, hogy nálunk kik a szülésznők. Bár még ráérek kiválasztani, azért nem árt felkészülni. És megmondom neked őszintén, nálam a fiatal szülésznők vannak előnyben. (Aki szimpatikus, ő 26 éves) Az idősebbek sajnos- ismerősök tapasztalatából- úgy vannak vele, hogy már levezettek egy csomó szülést, és mindet ugyanúgy kezelik.
Egy ismerősömmel történt tavaly:
Bement a kórházba, aztán kb. 20 perc után szólt a szülésznőnek, hogy itt bizony szülés lesz, mert érzi, hogy már jön a baba. Erre közölte az enyhén idősebb (kb. nyugdíj előtt álló) szülésznő, hogy nehogy azt gondolja már, hogy első szülésnél 1 óra alatt meglesz a baba. És kiment!!!!! Simán otthagyta! Amikor a doki rá 10 percre megérkezett, már tolták is a szülőszobába a lányt, fél óra múlva megszületett a kisfia. A bunkó szülésznőben meg legalább volt annyi intelligencia, hogy a végén bocsánatot kért a viselkedéséért. :S
Szóval én személy szerint kimondottan örülök egy fiatal szülésznőnek, mert bennük még megvan a lelkesedés, és az odafigyelésre való képesség. Szóval jó tanulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!