Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mást is riogattak a szülés előtt?

Mást is riogattak a szülés előtt?

Figyelt kérdés

Pár hetem van szülésig, első baba. Anyósom egy időben koraszüléssel "riogatott", hogy biztos korábban fog jönni sokkal. Mondtam neki hogy erről hallani sem akarok. Egyenlőre úgy látszik nem jött be a "jóslata" úgyhogy most más az aktuális szöveg.

Elkezdte mondogatni hogy valószínű szét fogok szakadni kívül-belül mert mikor ő a férjemet szülte óóóriiiás baba volt és így járt. Ezt már fel sem vettem.

Azonban tegnap betelt a pohár. Elmesélte hogy ő megálmodta a baba érkezését. Látta ahogy a férjem zokogva elvitte a babát hozzá, én azonban nem voltam ott... Ekkor tudta h baj van. S hogy ő nem akar ijesztgetni mert nem tudja mi történt velem álmában, de nem sok jóra számít ezután.

Elküldtem a fenébe hogy nekem erre nincs szükségem szülés előtt. Persze vérig sértődött.

Most komolyan hogy lehet valaki ilyen elmebeteg?!

Nektek mondtak hasonlókat? Riogattak valamivel szülés előtt? Egyáltalán mire jó ez.

2020. nov. 6. 11:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Nem normális az ilyen ember. Nekem soha nem mondogattak ilyet,csak azt,amit én is amikor rákérdeznek. Hogy majd megtapasztalod,minden szülés más.
2020. nov. 6. 12:39
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Ezek inkább a vágyai ami álmodott.

Titkon reméli, hogy te eltűnsz a balfenéken, és a fia majd hozzá szalad az unokával. Babázni akar, meg újra fontos lenni, újra anyukáskodni, és te ebbe nem férsz bele, ezért álmodott erről.

Velem amúgy nem volt ilyen, én paráztattam magam, mindenki más meg nyugtatott, hogy minden rendben lesz.

2020. nov. 6. 12:51
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

Szegény. Szülés után majd jönnek a gyerekkel kapcsolatos "aggodalmai"?

A férjed mit szól? Szerintem még most állítsátok le, mert ez így élete végéig elviselni egy rémálom lesz.

2020. nov. 6. 13:12
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
Hogy tudtok elhinni egy ilyen egyértelműen kamu kérdést?
2020. nov. 6. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Engem kb mindenki riogatni próbál. Kéretlenül mesélik a horrorisztikus szülés-sztorikat. Én meg hallani sem akarom. A volt férjeméknél nemrég született gyerek, anyukám meg tartja vele a kapcsolatot és minden alkalommal mikor beszélünk, azt hallgatom, hogy veszélyes ha nem fogadott orvossal szülök. Persze tudom hogy hogy a volt férjem magyaráz mert még az orvos elérhetőségét is megadta meg hogy mennyiért vállal szülést. Én meg falnak megyek már tőlük.
2020. nov. 6. 13:59
 16/18 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem kamu, kikérem magamnak! Környezetemben is hallom hogy szeretik riogatni a kismamákat. De amit anyósom mondott az a legdurvább eddig. Szerencsére nagy a távolság így amennyire csak lehet minimálisan tartjuk a kontaktot.

Azért jó olvasni hogy vannak akiket egyenesen bíztatnak és nem lehúznak lelkileg.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2020. nov. 6. 14:15
 17/18 anonim ***** válasza:
64%
Nem volt ilyen anyósom szerencsére, de az anyukaismerősök folyton csesztettek a horrorszülésükkel. Én meg mondván örüljek, hogy felkészítenek a legrosszabbra. Na köszi...Sem a terhességem, sem a szülésem, sem a baba körüli teendők nem voltak olyan rémesek, mint ahogy beállították nekem, így visszagondolva inkább ők voltak puhány, lusta anyukák, akik másoktól vártak megoldást.
2020. nov. 6. 14:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért szeretik a kismamákat mindenfélével ijeszgetni de nagyon idegesítő. Engem nem a szüléssel riogattak hanem hogy mennyire elviselhetetlenül nehéz lesz az élet ha megszületik kb úgy állították be hogy jobb ha már most elásom magam mert nem fogjuk bírni. Hát eddig nem jött be a jóslatuk. :)
2020. nov. 8. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!